Infected - 2.0

Ha egy "ZS" kategóriás zombis filmben van egy ismerős színész, az reménykeltő. Ha már kettő van, az gyanús. Az Infected c. horror a leggagyibb fosok közé sorolható, ezért nem is tudtam hova tenni Michael Madsen (Kill Bill, Reservoir Dogs) és William Forsythe (rengeteg-rengeteg mellékszerep) jelenlétét. Egy biztos, nem a remek forgatókönyv miatt vállalták el a szerepet.

Vannak unalmas filmek, és vannak simán rosszak, a gond ha a kettő összetalálkozik, mint esetünkben is. Történetünkben egy csapat vegyes életkorú társaság egy vidéki házban veti meg magát, de ez még csak nem is vad bulihétvége, inkább amolyan laza barátlátogatás, amikor is felüti fejét a fertőzés.

Talán a két vénember jelenlétének köszönhetően, de a színészi munka egyszerre borzalmas és viselhető. Nagy alakításról persze nem lehet beszélni, Louis és Dr. Dennehey is kiöregedett vadász figura, akik csak néha-néha szólalnak meg, amikor épp nem sörrel a kezükben a tábortűzbe bámulnak, de azt legalább hitelesen teszik. Ezzel szemben van mindenki más, akiknél színészi játék, mint olyan, nem létezik.

Akciót nem nagyon tartalmaz a film, és a legnagyobb feszültség is akkor keletkezik az emberben amikor a fogcsikorgatóan szar párbeszédeket kell hallgatni. Az élőhalottak jelmeze nagyon gyér, látszatra felkentek egy kis púdert eperlekvárral és el volt intézve, talán ami érdekességként megemlíthető, hogy a fertőzés rohamok formájában tör az emberekre, vagyis egyszer-egyszer visszanyerik testük felett a kontrolt, mielőtt végleg emberdiátéra állnak. A gond az, hogy ez az apró momentum érdekesnek tűnik a filmben, de nem azért mert valóban az, hanem mert minden más szar. Messziről kerülni ajánlott.