Zombie Night aka. Dark Night of the Walking Dead - 2.0

Vannak filmek, amik annyira szarok, hogy az internet még a nevüket sem igazán tudja. Adott a Zombie Night, ami ugyanúgy fellelhető a neten Dark Night of the Walking Dead néven is. Szerencsére már a nyitójelenet olyan szinten fos hogy azonnal ráismertem, és nem néztem meg mégegyszer. Még jó, egyszer is bőven elég. Ki nem találnátok, Asylum produkció.

Történetünk egy autós gázolással, majd egy nevetséges menekülésessel kezdődik a temetőbe. Már itt észrevehető, hogy a zombik olyan szinten lassúak, amit filmben még nem tapasztaltam. Egy-egy távoli jelenetben látszik, hogy a séta amit imitálnak inkább helyben topogás, még csak nem is a közeli emberek felé, hanem teljesen random irányba. Emellett hamar kiderül, hogy a szokottnál jóval ostobábbak, megeszik a telefont, ha eldobod a cipődet, akkor utána mennek. (??!) Ilyen paraméterek mellett kapunk több párhuzamosan futó történetet és csapatot, akik igen nehéz éjszaka elé néznek.

Adott egy 5 tagú család, akik beszögeltek ablakot, ajtót és biztonsági szobájuk (!) van a pincében, de olyan bénák, hogy mire lejutnának, egyikük meghal, és hármukat megharapják. A csapat gyenge láncszeme a hibbant tinédzser Irina, aki saját élete beteljesülését látja az élőhalottak eljövetelében, persze amikor beengedi a zombit az ablakon, rájön, hogy ez mégsem annyira funky.

Adott egy anya, és egy vak nagymama. A nagyi leül egy székre, majd úgy esik le, hogy azzal meg is hal. (??) Ehhez nem szeretnék többet hozzáfűzni, ezt a vonalat szerintem hagyjuk is.

Emellett adott a főszereplő gárda, akik a temetőből menekülve a szélvész zombik elől sikeresen elbújnak egy üvegházban (!?), amit persze a zombik körülvesznek, de pánikra semmi ok, mivel az üvegházból át lehet mászni a biztonsági szobába (?!?!), ahol addigra már csak a család darabjait találják. Semmi gond, folytatódik a menekülés, a következő kiváló ötlet eredményeként a csapat lemászik a csatornába, hogy azon keresztül nyerjenek egérutat, de azzal szembesülnek, hogy a csatorna a temető alatt fut, és a zombik villámgyorsan beásnak hozzájuk. (?!?!?!HOGYMI??) Az igényes történet keretes szerkezetben, a temetőben, illetve annak kriptájában ér véget.

Az akciójelenetek látványosan megrendezettek, a szereplők csak figyelik az eseményeket, amíg valakit le nem borít egy zombi a lábáról, és még akkor is, komótosan, öregesen rákészülve bontják szét a zombi koponyáját. A történet leírása kellőképpen reflektálja a logikus gondolkodás teljes hiányát, a párbeszédekre már inkább ki sem térnék. Pozitívumként meg tudom említeni a speciális effektek teljes hiányát, Asylumnál úgyis csak rontottak volna az összképen.

A vágás borzalmas, a távoli-közeli képváltásoknál sokszor látszik ellentmondás, hogy csak egyet emeljek ki, a kezdőjelenetben szereplőink elgázolnak egy zombit, aki a közeli képen nagyon cafatosan látványosan a szélvédőre csapódik, aztán látunk egy távolit, ahol a közelben nincs tetem/zombi/vér, csupán egy kipördülő autó. A filmet messziről kerülni ajánlott!