Zombeavers - 4.2

Legendás, Zseniális, Egyszeri és megismételhetetlen! Na ezek azok a jelzők amiket a Zombeavers vagyis Zombi hódok biztosan nem kapna meg. Egy ilyen film, ilyen címmel olyan szinten röhejes, hogy tökéletes alany egy csoportos késő esti filmezéshez a haverokkal, tömény alkohol kíséretében persze. Mi is kipróbáltuk, és az eredmény garantált szórakozás.

Először is, a filmet a legkevésbé sem szabad komolyan venni. Nem arról beszélek, hogy zombi hódok valójában nem léteznek, hanem hogy a párbeszédek, jelenetek és cselekmény mind-mind egyértelmű elemei az alkotók abszurd humorának, amelynek egyetlen célja a szórakoztatás, és pont ez a nyilvánvalóság az ami miatt végezetül erős lesz a film. Relatíve persze. Sok nagyszabású Holywood-i vígjátékot végignéztem már társaságban, és a Zombi hódok nevetés tekintetében simán hozta a szintet.

A történeten nem igazán van mit kielemezni, pontosan azt kaptuk, amire számítunk, néhány mutatós tinit akik indokolatlanul sokat vetkőznek, néhány fiatal srácot akik a legkevésbé sem készek a halálra (és komoly párkapcsolatra) és persze zombi hódokat. Gore, vér és belek tekintetében minden rendben van, kapunk belőle bőven. A zombi hódok mozgása a képernyőn olyan szinten gagyi, hogy humor nem is igazán kell a filmbe. Mivel semmilyen animáció vagy CGI nincs a filmben, így a hódok teljes valójukban, old-fashion jelennek meg a képernyőn, hol gagyi bábként az ablakon benézve, hol pedig döglött (vagy legalábbis annak tűnő) nagytestű szőrmókként, aminek világító szemei vannak, és csak a feje ingázik jobbra-balra. Annak ellenére, hogy a főszereplő hódok ilyen baromi gagyi kellékek, a film még ugyanolyan vicces/nevetséges, sőt ez is nagyban hozzátesz a szórakozáshoz.

Ami ráteszi a pontot arra a bizonyos "i" betűre, az ember-zombi-hód. Nem teszek jellemzést, a dolgot inkább mindenki fantáziájára bízom. Aki kicsit is kíváncsi, vagy szeretne megnézni egy szórakoztató filmet, annak ajánlom a Zombeavers-t.