Dead Snow 2 - 4.9

Az első részben főhősünk pocsék napot zárt, megharcolt a náci zombikkal, megölte a csaját egy baltával, és menekülés közben még a fél kezét is elvesztette, de megpróbáltatásai még közel sem értek véget. A kavarodásban ő lesz a náci zombik elleni blokád vezetője, ideje hát hadsereget toborozni.

A film minőségileg rendben van. Már úgy értem egy náci zombik folytatáshoz képest. A vágások jók, a hangok, hörgések illenek a filmhez, jó sok a vér, eszem megáll de még történetvonal is van, szummázva pedig a film komédiának elmegy, egyszer megnézhető, persze ameddig az ember nem veszi túl komolyan. Igaz komédiához képest nincs benne sok poén, néha lehet rajta derülni, még nekem is sikerült.

A film készítői jól láthatóan sok energiát fektettek a csatajelenetek és a náci zombik vonulásával együtt járó rombolások kidolgozásával, és ezek meg is látszanak a filmen. A csatajelenetek jók, és látványosra sikeredtek a brutális rombolások is. A zombik a filmben kevésbé zombik, mint inkább hidegvérű gyilkosok. Nem esznek ember húst és nem cincálnak szét egyetlen töppedt pöfeteg kövér ember gyomrából kikandikáló vastagbél darabkát sem, ezzel szemben kalapáccsal, baltával, vagy esetleg puszta kézzel tépik szét az útjukba eső civileket, kegyetlen brutalitással.

A humor hiányának egyik fő oka, film érezhetően humorért felelős karakterei csak a történet felénél csatlakoznak be, ők pedig az úgynevezett "Zombi Squad".

Erős spoiler! Jelölt ki az oldaváshoz. Főhősünknek minden segítségre szüksége van, ha meg akarja állítani a hömpölygő náci zombi hadsereget, így kapcsolatba lép a témában legnagyobb szakértőnek számító egységgel. A viccesnek szánt csavar a történetben annyi, hogy a "Zombi Squad" valójában két nyominger nő és egy kompútermogul fickó neókabátban.
Az események és kisebb összetűzések váltják egymást, míg nem a két sereg egy látványos ütközetben méri össze erejét. (Láttál már olyan komédiát, ami drámával, a főhős és egy város lemészárlásával ér véget?) Főhősünk pedig jutalmul megdöngetheti döglött/zombi csaját.

Összességében egyszer nézős, akinek tetszett az első rész, az nyugodtan nekiugorhat ennek is.