Go Goa Gone - 4.8

Filmünk igazán hízelgő, 6.6-os imdb pontszámmal rendelkezik, és a felfutó ágban lévő indiai film iparág egyik legújabb produkciója. A filmes adatbázison több ponton helyet kapott a legjobb 2013-as filmek között, ami lássuk be elég nagy szó, tehát úgy tűnik minden adott egy remek szórakozáshoz.

Nos bennem már az első percekben kétségek ébredtek, mivel azonnal kiderült számomra hogy egy fárasztó, füves poénokkal teletűzdelt horror-vígjátékról van szó, és eddigi tapasztalataim szerint az indiai humor igencsak sajátos.

Hőseink, Hardik, Luv és Bunny (micsoda faszom hülye nevek...) a fejlődő India irodapatkányai, akik mindannyian jól megszopták a csípőspaprikás kislábujjat a nőkkel kapcsolatban, így Goa szigetére mennek néhány napra felejteni és csajozni. Ingyenélő barátaink hamar sikerrel járnak, és egy egészen remek előszelű bulira kapnak meghívást egy kis elszeparált szigeten, ahol maga az orosz maffia a szponzor. Ilyet mégis ki lenne képes kihagyni...

Kicsit térjünk ki karaktereinkre, akik eltérő jellemvonásokkal vannak felruházva, maguk módján veszik ki részüket a történetből, ám nem igazán kidolgozottak, egyszerűen nem érezni, hogy valóban egy élet állna mögöttük. Ez persze lehet, hogy azért van, mert semmirekellő kutyákat alakítanak. Hardik a tipikus érzéketlen csajozógép, aki felelőtlenül, nagyra nőtt gyerekként viselkedik szinte minden helyzetben, de remekül ért a pinához. Ezzel szemben egy szerethető, de idegesítő karaktert alakít, akinek legerősebb pozitív jellemvonása, hogy barátai mellett minden áron kitart.

Luv, Hardik tökéletes ellentéte. Komoly kapcsolatban él, és karrierjére, jövőjére koncentrál, ám kettejüknek a történet szerint komoly bulimúltja van, amikor pedig Luv erősen kapja arcába a szerelmi csalódást mint részeg az aszfaltot, levetkőzi jelenét, és kész visszatérni a tivornyákhoz.

Bunny a harmadik kerék, akin úgy érződik nem igazán áll közel a többiekhez, csupán lakótárs. Közös múltjuk sincs, Bunny az ügyetlen stréber aki a munkájának él, de remek célpont arra hogy ingyenélő barátaink lehúzzák őt pénzzel, és kihasználják az alkalmat, amikor Bunny Goa szigetére megy prezentációt tartani. Itt kanyarodunk vissza történetünkhöz, Goa szigetére, és az orosz maffia szervezte bulira.

Spoiler Alert! - Az olvasáshoz jelöld ki az alábbi szöveget
Hőseink számára majdnem minden remekül alakul, Hardik behatol, Luv találkozik egy remek lánnyal, és még Bunny is jól érzi magát, ám mivel le vannak égve, egyikük sem tud belakni a méregdrága orosz kísérleti drogokból, de persze a másnapi ébredés így is elég másnaposra sikerül. Egyrészt az alkohol miatt, másrészt pedig mert a sziget drogfogyasztó partiállománya zombivá változott. A néhány túlélő vígjátéknak megfelelően nagyon ügyetlenül rakja össze mi is történik, és minden egyes élőhalott láttán sikítozva rohannak az ellenkező irányba. Mondanom sem kell hogy az efféle butaságra játszás, idétlenkedés kellőképpen fárasztó, és hosszú távon nem szórakoztató. Filmünk ennek a határán táncol, szerencsére kapunk új karaktereket is a csapatba, Luv új hölgy ismerőse, az orosz/indiai maffiózó Baris, és kétajtós társa, ha jól emlékszem Vlagyimir. A színes csapat keresztülbassza az egész szigetet, különböző kalandokon keresztül, míg végül megmenekülnek. Semmi váratlan, ahogy említettem.


Ami nekem nagyon tetszett a filmben, hogy a sziget kialakítása és beépítettsége helyenként erősen hasonlít a Dead Island zombis konzoljátékra, mely egyike az általam is kipróbált, és tetszett élőhalottas játékoknak. Ezen felül a smink, az élőhalottak, helyenként még a színészi játék és a párbeszédek is rendben voltak, ami igazán hiányzott, az új ötletek, és a váratlan. Egyszer ki lehet bírni.