Zombie Massacre - 1.9

Először is köszönöm a családomnak akik bátorítottak, és az Úrnak hogy segített túljutni ezen a másfél órás nagyon kemény időszakon. Sok agysejtem és életerőm árán ugyan, de véghezvittem azt, amiről sokan úgy tartották lehetetlen, végignéztem ezt a rettentően szar filmet.

Sokszor visszaköszönt már a film borítója az interneten, de próbáltam menekülni, kifogást keresni hogy ne kelljen megnézni, mert távolról is érezhető volt a hányingerkeltő "zs" kategória szag, de akár egy árnyék, követett és elém került, legutóbb pedig már noname toplistákon is találkoztam vele, így aztán végül is rászántam magam.

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a filmet "Zs" kategóriásnak nevezni tulajdonképpen dicséret, mivel a történet és realitás teljes hiánya sajnos olyan méreteket ölt mint az államadósság. Van valamiféle sztorivonal, ami alapján rángatják csóró karaktereinket, de annak az égvilágon semmi értelme. Embereink rossz életű zsoldosok, akiket az amcsi kormány egy félresikerült biológiai kísérlet helyszínére, Romániába küld, hogy a földdel tegyék egyenlővé az egész területet, és ezzel eltüntessék a titkos katonai kísérlet nyomait. Természetesen a félresikerült kísérlet esetünkben zombikat jelent, keménykötésű zsoldosaink viszont harcedzett katonák, akik teljes menetfelszereléssel, tökük helyén is tartalék tárral indulnak útnak.

A jelenetek látványosan megrendezettek, látszik hogy az áldozatok csak annyira menekülnek amennyire muszáj a kamera kedvéért, a zombikat csak finoman pofozzák, hiszen csak beöltözött statiszták, ésatöbbi. Az első facepalm egészen az első akciójelenetig váratott magára (vagyis nem sokáig), amikor embereinkre tör néhány vérszomjas élőhalott egy erőmű területén, akiket aztán karddal, ököllel, hordók dobálásával sikerül lenyomni, miközben telitáras automata gépfegyver van mindegyikük kezében. Ha ez nem lenne elég, a jelenet végeztével mindegyik szereplő arra panaszkodik, hogy kifogyott a lőszere, holott valójában egyet sem lőtt. Menj már az anyádba, senki nem vette a fáradtságot a stábból, hogy egyszer is megnézze a filmet, mielőtt kiadták?

A párbeszédek borzalmasak, színvonaluk a Blaha aluljáró magasröptű társalgásait tükrözi szombat hajnal 3 körül. A színészi munka szintén egy kényes téma, mivel sikerült egészen irritáló, fogcsikorgató figurákat leszerződtetni a munkára. Vegyük például John McKallen barátunkat alias Mad Dog robbanásszakértőt. Nagydumás 60-as korabeli tenyérbemászó alak aki állandóan vigyorog és ajnározza magát, viszont a jelenetekben látszik nemhogy futni, de lépni alig bír a felszedett túlsúlytól a zombik elől. Talán a kardos-ninja-testhezsimuló zsoldos nőszemély a legkevésbé zavaró, de csupán azért mert nagyjából kétszer szólal meg az egész film során és jobbára csak a háttérben mozog. Ez azonban csak a bevezető, napestig lehetne elemezni a további karaktereket.

A speciális effektek jobbára rettenetesen gagyi CGI grafikák, szerencsére mindenki látott már ilyet, nem kell túlmagyarázni, szar és kész. Messze a film legjobban sikerült része a zombik sminkje, ami kifejezetten jónak mondható, de ez nem sokat segít, a filmet senkinek nem ajánljuk.