Zombie Hunter - 3.5

A Zombie Hunter a jellemző filmes sztereotípiák tökéletes példatára, ahol megtalálható a kövér szemétláda, az okos aranyos lány, a gyík kocka, az indokolatlanul kurvás jó csaj és a szűkszavú, mindig összevont szemöldökű macsó Clint Eastwood forma, aki esetünkben nem más mint maga a Zombie Hunter.

A klisék sajnos még csak most kezdődnek. A kövér idegesítő szemétláda szokásos módon hamar elhasal, a Zombi vadász megdönti a okos aranyos lányt, a béna kis gyík önállóan wc-re sem tud elmenni, de életben tartják az erősebb karakterek, a  mindenét kivillantó hölgy pedig nyilvánvalóan meghal, de elhúzzák kicsit, hogy minél több jelentben megcsodálhassuk milyen ügyesen szalad tűsarkúban és miniszoknyában az élőhalottak elől. A film annyiban jelent pluszt, hogy szerepet kapott benne Danny Trejo (Machete, Alkonyattól pirkadatig), aki jelenlétével lendít valamicskét az erősen vérszegény próbálkozáson. Nem igazán tudom hová tenni, hogy mégis mit keres a filmben, talán éppen adósságot hajtanak be rajta, vagy pénzért mindent, de nem ez az első Asylum színvonalú produkció amiben részt vállal, ami nekünk ugyan jó, a karrierjének viszont már nem biztos. Sajnálatunkra csupán egy egészen rövid, de legalább markáns szerepet kap.

A so-called történet sajnos nem üti meg a minősítéshez szükséges minimális színvonalat, ezért ezt inkább ne is bolygassuk. A zombik sminkje kifejezetten jó és igényes, a gyilkolások Robert Rodriguez-es stílusban fürdenek és fröcsögnek a vérben, amiből a kamera is kap bőven, viszont itt akadt egy zavaró probléma. A vér rózsaszín minden jelenetben. Miért ember? Felejtsük el, csak haladjunk tovább. A CGI effektek a 6 éves gyerekeknek szánt leggagyibb Cartoon Network-os animációs filmekre emlékeztetnek mint Cubix és társai, ahogy egy-egy animált szörnyeteg feltűnik a képernyőn az ember a szemét takarja, sajnos azért mert olyan vacak.

Viszont azt meg kell hagyni, hogy a film soha nem árul zsákbamacskát, nem próbál erős horrort adni, valódi drámát vagy humort. Tiszteletreméltó módon már az első percben letisztázza a nézővel hogy ő egy szar, kompromisszumokkal teli produkció.