Zombie Wars - 2.1

Jelenlegi páciensünk valószínűleg nevetséges költségvetésből készült, teljesen amatőr színészekkel, szórólapokkal verbuvált statisztákkal, ketchup művérrel, otthonról hozott díszletekkel, eszközökkel, és bérelt olcsó kamerákkal. Meg is látszik, hiszen csak a "rendkívül nyugodt, szarok az időre mert vasárnap van" mentalitás miatt voltam képes végignézni a filmet.

Pedig a történet alapvetően nem rossz. Nagyjából 50 évvel azután járunk, hogy a társadalom teljesen összeomlott a zombi járvány okán, és néhány fős félkatonai csoportok jelentik az egyetlen lüktető eret a megmaradt emberiségben. Ebből alapvetően lehetne jó filmet csinálni, de most jön a fekete pont. A zombik az elfogott embereket nem harapják meg, hanem "telepekre" viszik, ahol aztán nevelik, hizlalják, míg végül darabokra vágják és megeszik őket. A filmet látva mintha a Majmok bolygóját néztem volna, csak zombikkal. A környezet évszázadokkal elmaradott, a zombirabszolga sorba taszított emberek nyakában lazán meghúzott kötélhurok, és libasorban baktatnak a kísérőzombik között. Egek mekkora baromság.

Amellett hogy a kivitelezés maga ezer sebből vérzik, a gagyi jelenetek teljesen elhiteltelenítik a történetet. A zombik a leglassabb, legártatlanabb csicska balfaszok amit eddig filmben láttál, az elfogott embernek mindössze annyi dolga lenne, hogy leveszi a nyakából a kötelet és erőltetett sétatempóban elmegy. A zombitelepeken az emberek egy faszom gerendából épített karámban vannak tartva, amiből gond nélkül ki lehet bukfencezni, este aztán cellákba terelik őket amik - most figyelj - nincsenek bezárva. Ez több jelenetben kiderül a film során, például amikor bezárt, meghurcolt főhősünk egy pattanásig feszült fantasztikus jelenetben elhatározza, hogy ő most kitör a telepről, majd az ezt követő pillanatban fogja magát, és kibaszottul kisétál a cellából.

Mint mondtam, a szereplő gárda szemlátomást amatőr feltörekvő lelencekből áll, így a játék meglehetősen harmatos. Az egészen fantasztikus produkció egésze két helyszínen játszódik, a már említett lófuttatóra hasonlító telepen, és az emberek bázisán, ami két rosszul felállított sátor. A zombik olyan szinten zombik hogy a kezüket is alig képesek koordinálni, nem hogy embereket fogva tartani, és ez minden egyes pillanatban eszedbe jut, ahogy ezt a szart nézed. Szerencsére a film alig 80 perces.