Oneechanbara: The Movie - Vortex - 2.8

És itt van! Az Oneechanbara c. japán akciójáték filmadaptációjának második lenyűgöző része. A film majdnem pont ott kezdődik, ahol az első rész véget ért, Aya és Saki a lány testvérek abbahagyják az egymással való harcot, és új ellenség felé fordulnak, akit Himiko-nak hívnak. Ho-ho-ho-hold the fuck up...

Ez tök jó, meg minden, de az első rész úgy ért véget, hogy Aya megölte Saki-t, és eltemette a kertben a holttestét vágod.

Na most a filmben, semmiféle magyarázatot nem kapunk arra, hogy Saki mégis mi a fenét csinál halott létére Aya oldalán a zombik lepte világban. Ez baj, ilyen szálat egyszerűen nem lehet nyitni magyarázat nélkül, mert az ember azonnal komolytalannak érzi a történetet, mint ahogy én is. Másik koporsószög hogy Aya szerepét másik színésznő kapta meg, aki ugyan csinos, de nem ugyanaz. Ez megint csak olyan dolog, ami beülteti a néző fejébe a magot, hogy micsoda szar film lehet ez, ha még az amatőr noname színésznő sem vállalta el a szerepet újra.

A kivitelezés máskülönben ugyanaz mint az első részben, japános, bugyuta, mindenki melltartóban és bőrcuccban harcol, a film felénél pedig megkérdeztem magamtól, hogy mégis miért nincs egyetlen férfi kardforgató sem ebben az átkozott filmben?

Ahogy a japán trash-splatter film fanok már megszokhatták, Himiko egy velejéig romlott gonosz nőszemély, akit a két lánytestvér néhány kavarás és rengeteg zombi árán egy párbajban lenyom, és megmenekül a világ. Különösen érdekesnek találtam, hogy a komolyabb, harc edzett zombik jól vasalt öltönyben, nyakkendőben és napszemüvegben harcoltak, egészen komoly harctechnikai tudással élőhalotthoz képest, míg a sima zombik csak szakadt ruházatban fejelték le a kardot. Amellett hogy Aya továbbra is bugyiban és melltartóban harcol - amiben továbbra sem tudom hogy mi a ráció, zombikkal való küzdelem esetén - a hiányos öltözet túl kevés ahhoz hogy megmentse ezt a filmet. Csak az igazán nagy japán filmrajongóknak ajánlott, más felejtse el.