Detention of the Dead - 5.1

Egy egészen friss idei példánya a műfajnak, ami nem próbál nagy babérokra törni, csupán egy újabb zombis horror-komédia, ami semmi újat nem tartogat az edzett néző számára, ugyanakkor jól össze lett rakva, és egyszer megnézhető.

Egy középiskola általában karakterek és személyiségek hatalmas meghatározhatatlan konglomerátuma, melyre egészen komolyan alapoz a film is, mivel az összes jellemző eltérő karakter megtalálható a túlélésre szakosodott kis csapatunkban. Ez nem baj, és kellemes meglepetés volt hogy az egyes elemek, mint például a kocka Eddie, milyen jól adja vissza a rászabott társaságban fészkelődő gyökeret, vagy ott van Brad, aki az izomagy focista szerepét kapta, de komédiához mérten sok esze van.

Történetünk a diákok büntetésére kijelölt termében kezdődik, ahol a mindössze néhány percre elszeparált elkorcsosult diáknépek azon kapják magukat hogy az iskolában már mindenki zombi, így megszervezik a menekülőutat. A csapat összerázódik, és idővel a karakterek élei tényleg megmutatkoznak, a színészi munka egészen jó volt. Viszont ne felejtsük el, hogy ez itt egy komédia, így a meglehetősen talpraesett történet mellett találkozhatunk jó néhány elbaszott abszurd jelenettel is, az egyik pillanatban racionálisan gondolkodó karakterek pedig sűrűn átváltanak paródia üzemmódba.

Minden pozitívum mellett, látszik a befektetett munka. A smink, a statiszták játéka, az operatőri munka, de még a betétdalok is mind-mind odafigyelésről tanúskodnak, de ez a plafon, semmi maradandót nem tudtak vele összehozni, mint egy laza délutáni vegetálást. Rendőrségi szalagra nincs szükség, bárki megvizslathatja közelebbről is, de aki jó horrorfilmre vágyna annak nem ajánlom.