Knight of the Dead - 2.7

Nyilván mindenki tudja, hogy aki ilyen blogot vezet az tulajdonképpen bármilyen rossz filmet képes végigülni aminek csak egy vékony szálon is köze van az élőhalottakhoz, de úgy látszik öregszem. Az igazán szar filmeken már fészkelődök és néha bele is tekerek.

A Knight of the Dead nem ígért sokat, de még azt sem sikerült betartania. Ahogy a film végére értem, kénytelen voltam széttárni a karom és megkérdezni az égieket, mégis mi a faszomról szólt ez az egész? Nem kaptam választ. Ha a világmindenség tudása egy emberi elmévé formálódna, akivel aztán megnézetném a filmet, még ő is felháborodva köpne egyet a képernyőre és vékony hangon anyázni. De kicsit rendezzük a sorainkat és vegyük át részletesen a dolgot.

A kardos középkoros élőhalottas vonal nem mondható újnak, és igazából van benne lehetőség. Sajna én még csak melléfogásokkal találkoztam, nem könnyű feladat a kor világát és az élőhalottakat összekovácsolni, ez alól talán a Sötétség Serege az egyetlen kivétel Bruce Campbell ( Gonosz halott ) főszereplésével. Történetünk valahol UK-ban játszódik, ahol rengeteg Gyűrűk Ura szereplőnek öltözött figurát ismerhetünk meg, akik mennek valahova, valamiért, az út közben pedig teljesen indokolatlanul mindig élőhalottakba ütköznek, amit rendszerint öt perc kardozás követ. Ez ismétlődik a film során nagyjából ötször, míg nem csak egy ember marad, aki aztán ellovagol a picsába.

A stáblista érkezésekor voltak ködös fogalmaim valamilyen kehelyről, amit az egyik figura többször is meglóbált, azt hiszem ennek kulcsszerepe volt abban hogy mit is akartak eljuttatni A-ból B-be, viszont a miért, a hova, a honnan, és a mi a fasz van kérdésekre sajnos nem kaptam választ.

Pozitívumként lehet megemlíteni hogy minőségileg a filmmel nincs különösebb baj, amellett hogy a rettentően gyatrára sikerült harcjelenetek teljesen élvezhetetlenek, legalább az elmondható hogy nem mobiltelefonos kamerával vették fel ezt a csodát. Az élőhalottak nem tűnnek veszélyesnek, inkább olyan helyben toporgó húsevő növények állandó csámcsogással. A horror kategória besorolás sértés magára a filmkategóriára nézve, de még talán a film megnevezés is. Szummázva hosszúra zárt elemzésemet; nem ajánlom senkinek.