DeadHeads - 5.4

A film egy nagyon nehéz területre tévedt, ahol szinte lehetetlen jó filmeket készíteni, egészen pontosan a horror-zombi-vígjátékok vékony mezsgyéjéről beszélek. Van néhány kiugró darab, mint például a Haláli Hullák Hajnala vagy a Zombieland, de nagyjából itt vége is a jelentősebb filmek felsorolásnak. A DeadHeads nem kapott nagy figyelmet, nincs komoly előtörténete és nem túl nagy költségvetésből készült, de mindennek ellenére egészen jónak mondható.

Nem tudtam semmit a filmről a kezdete előtt, de végeredményben kellemes csalódás. A történet egészen kereknek mondható, egy hülye vígjátékhoz képest persze. Nincsenek hatalmas csavarok és kérdőjelek a történetben, ez itt nem a Mátrix vágod, de a kategóriába passzol és élvezhető. Főhősünk Mike, a jófej hősszerelmes akivel jól kibaszott az élet, mivel három éve halott. Nem lenne hosszú sztori ha így is maradna, ezért a film legelején Mike hazatelefonál barátjához Brent-hez, hogy elmesélje neki a nagy hírt, itt a világvége. Persze Mike barátunkat ez nem különösebben érdekli, sokkal inkább rég nem látott szerelme, akinek visszaszerzése válik fő céljává, amihez társakat is talál. A történet során mindenféle kalandokba keverednek, a végkifejlet pedig az említett lánynál ér véget.

A karakterek rendben vannak, Mike az átlagos srác, aki nem nyújt semmi maradandót, mégis körülötte forog a film története, de nincs ezzel semmi baj, mellette a sokkal színesebb egyéniség Brent, aki kalandvágyó idióta természete vonzza a bajt mint nigger a gumibotot. - Én különben nem vagyok rasszista, de a rasszista sztereotípiák mindig remek lehetőséget nyújtanak a polgárpukkasztásra. Ha esetleg bárki számára sértő lenne a megjegyzés, kérésére szívesen eltávolítom. - Fogadott zombijuk Cheese pedig gyököt von a banda értelmi szintjének átlagából, vagyis segg hülye. Mike bár halott, nem tud azonosulni a világvége kannibál hírnökeivel. Jól szituált, disztingvált, teljesen normális jógyerek, csak éppen halott.

A zombik ahhoz képest hogy tulajdonképpen csak háttérként szolgálnak a történethez és nem kapnak nagy szeletet a figyelemből, jól kidolgozottak és remekül sminkeltek, bár hozzá kell tenni hogy volt néhány zavaró baki is a filmben, mint például a Mike és a zombi haverok látványos légzése, amire ugyebár egy halottnak nem igazán lenne szüksége. De ez legyen a legnagyobb probléma. Egy szó mint száz, minden hátrány ellenére a film összerakott kellemes vígjáték, ami szórakozást képes nyújtani a rááldozott másfél óráért cserébe. Egyszer megéri megnézni.