Zombie Hunter Rika - 2.9

Ha esetleg megfordulna a fejedben, hogy honnan is jönnek ezek a szarabbnál-szarabb filmek, és mikor lesz már vége a sornak, nos el kell hogy szomorítsalak, a lista végtelen. Még a magam számtalan megnézett szar filmjével is csak a felszínt kapargatom. A Zombie Hunter Rika például egy olyan japán ackió-horror amit nagy valószínűséggel még az edzettebbek sem ismernek, ami tegyük hozzá nagyon is rendben van.

Már csak azért is mert a film maga borzasztóak vacak. Én magam nem rajongom a hülye japán filmekért, mindegyiknek megvan egy szamurájos/verekedős se eleje se vége jellemzője, ebben a Zombie Hunter Rika sem tér el, mint ahogy a hangos ordibálós japán  párbeszédekben sem. Az azonban meg kell hagyni, hogy sok szotyizásra nem hagytak időt a készítők, nagyjából egy perc telik el, és mindenféle magyarázat nélkül megtörténik az első zombitámadás, és az előjáték nagyjából ennyi. Történetünk a megtestesült japán klisé, adott két japán iskolás lány, Rika meg a másik, akinek a nevét sem tudom. Lógnak a suliból, meglátogatják Rika rég nem látott nagyapját, ám amikor megérkeznek a kisvárosba, rájönnek hogy ott már mindenki zombi. Azért nagy nehezen sikerül eljutni a papához, aki mint kiderül szörnyen beteg, Demencia/Alzheimer kór kombóval küszködik, és azt sem tudja hol van, nyilván Riká-t sem ismeri fel. Ahogy azonban az élőhalottak rájuk törnek, papából előjönnek a régi szamuráj ösztönök, és kardjával félbevágja a hívatlan vendégeket, valamit záró akkordként lekapja Rika megharapott karját, hogy aztán visszapattintsa egy legendás zombivadász régen levágott karját. Japán.

Ahogy Rika magához tér, a zombivadász jobb karjával egyből vágja a kardforgatás minden részletét, és úgy aprítja az élőhalottakat mint a ropit. A film másik erős japán jellegzetessége a meztelenkedés. A film első 20 percében 6 élő nőt láthattunk a filmben és 4 pár mellet. Nyilván ez nem baj, sokat javít a pontszámon, csak olcsóvá teszi az amúgy is "zs" kategóriás filmet, de hova tovább nem? A néhány elrejtett bugyuta japános poént a film egészen jól kezeli, és néhány amatőr színész is jól játszik, a harcjelenetek pedig eldöcögnek. Az ítélet azonban egy hatalmas "F" és egy tiltótábla. Ne nézzétek meg! Hozzáteszem a veszély nem nagyon fenyeget senkit, ugyanis a filmet elég nehéz fellelni.