Meleg testek / Warm Bodies - 7.0

Az utóbbi hónapok egyik nagy figyelmet kapott zombi filmje, amitől különösen tartottak a Twilight fajgyűlölők. Megkönnyebbülésükre el lehet mondani hogy hiába volt a para, minimális átfedést lehet találni a fénylő vérszopók és a minden korosztálynak készült Meleg testek című film között. A filmet ugyanakkor egyetlen egy szóval le lehet írni; aranyos.

Remek kikapcsolódás, jó kis vígjáték, kiváló film randira, de ahogy megjelenik a stáblista, az első gondolatod az, hogy ez elsősorban aranyos. Mint egy kiskutya vágod. Én a magam részéről nem fűztem nagy elvárásokat a filmhez, a bugyuta előtörténet és az előzetes alapján az a fajta amire fintorogva ülsz neki mert a barátnőd kizsarolta, de pozitív csalódásként nyugtáztam. A történet lényegében a Rómeó és Júlia modern zombis átirata egy apokaliptikus világra, ahol a két családot az élőhalottak és az élők váltják fel, ám a készítők ügyeltek arra hogy ez ne legyen annyira nyilvánvaló. Vártam, hogy az egész végig zombiamnéziában szenvedő főszereplőnk mikor döbben rá, hogy az ő neve - amiről annyira emlékszik hogy R betűvel kezdődik - valójában Rómeó, de nem jött el a jelenet.

A filmben eltalálták a poénok és a komolyság ideális kombinációját, a klasszikus dráma jól megszokott öt szakaszára épülő film pedig könnyen emészthető minden korosztály számára. A karakterek, főleg a R és legjobb barátja M, akik olyan zombikat alakítanak, akik kezdenek egy kicsivel többre vágyni, mint amit az agyzabálás kínál számukra, jól összerakott figurák. Ami a színészektől kicsit izzadságszagú volt, az a zombi beszéd, de ez legyen a legnagyobb baj. A gyenge vizuális effekteket leszámítva minden jelenetben látszik a befektetett munka - és pénz - aminek a rengeteg ultragagyi cápaszar zombi film rengetegében nagyon tudunk örülni.

Para nincs nagyon a filmben, de ez a kötelező kompromisszum ha egy romantikus-zombi-vígjátékot a nagyközönségre terveznek a készítők. Mindamellett hogy sok negatívumot nem tudok felhozni a film ellenében, nincs akkora lendület benne hogy igazán jó filmként beszéljünk róla. De egy jó kis - akár többször nézős - színvonalnak elmegy.