Dead Before Dawn 3D - 4.5

Valahol lélekben még gyerek vagyok, bár már nem nézek szombat reggelente meséket a tv-ben, azért még csípem a klasszikusokat,a  gagyi videó játékokat és tulajdonképpen mindent ami a gyerekkorra emlékeztet. Ennek függvényében szeretnem kéne a Dead Before Dawn c. filmet is, mivel olyan mint egy rendes zombi horror és egy Nickelodeon mese kombinációja. A probléma az hogy nem szeretem. Not.One.Bit.

Jó ez túlzás, voltak ígéretes jelenetek, de sokkal nagyobb dobás lehetett volna ha kihagynak néhány felesleges melléfogást, karaktert és párbeszédet. A zombik játéka helyenként egy ilyen ócska vígjátékhoz képest nagyon jó, egy-egy jelenetben a pislákoló neonfényt és a hirtelen zombitámadást is olyan remekül kijátszották, hogy esküszöm még a pulzusom is emelkedett. Sőt, egy amerikai focipályás tömegjelenetben még majdnem a fejemet is megcsóváltam, hogy ez igen. És persze a csinos nagymellű színésznők, akik ugyan buták mint a segg, de szűk farmer és kivágott ruha van rajtuk, úgyhogy kit érdekel he?

És itt el is érkeztünk kurta listám végére, amiben a film pozitív oldalait próbáltam meglóbálni. Van azonban egy másik listám a fikákról is, ami mint általában valamelyest hosszabb lenne. Egy horror/vígjátékot nagyon könnyen el lehet rontani, mert a két kategória olyan mint a tűz és víz, kioltja egymást. Ha egy horror filmben túl sok a poén, az ember nem tudja komolyan venni az ijesztőnek szánt jeleneteket, itt pedig pontosan ez történik. A karakterek irreálisan hülyék, a jelenetek és a döntések mindegyike abszurd baromság, így a Dead Before Dawn nem több mint Horrorra akadva sorozat csicska kisöccse. Ha valaki komolytalan hülyeségekre vágyik 12 évesek szintjén egy ZS kategóriás film formájában, akkor számára ez a tökéletes választás.