A lóhúsbotrány mint bizonyíték, hogy a zombi apokalipszis lehetséges

Avagy hogyan mutatja be a pacihús egy zombi fertőzés terjedését egy egész kontinensre kivetítve. Bizonyára mindenki hallott már a lovakat érintő világszerte elterjedt botrányról, a tudatlan lószerető olvasók számára akik viszont még nem, van egy rossz hírem; kedvenc állataidat európaszerte felszolgálták, a folyamat pedig olyan mélyről induló/szerteágazó volt, hogy minden bizonnyal te is ettél már belőlük. Fasza mi? Még talán szöget is ütött a fejedben hogy ez a hamburger mintha finomabb lenne mint máskor. Na már most, felmerülhet benned a kérdés, hogy mégis milyen agyzabáló módon kapcsolódik a húsfeldolozó ipar a zombikhoz? Nos, hogy megtudd a választ nincs más dolgod, mint tovább olvasni. Pontokba szedve, fontosság szerint növekvő sorrendben következzen, miért is támasztja alá a lóhúsbotrány a zombi apokalipszis lehetőségét;

4, Összeesküvés 

Egy világméretű járvány nem hozható létre egy baszott nagy méretű kooperáció nélkül, ahol a tápláléklánc alján lévő kereskedők vagy bennfentesek, vagy egyszerűen átverték őket. A lóhúsbotrány esetében pont ez történt. Valahol/valaki/valamiért lóhúst bocsájtott árúba, amit a következő kereskedő továbbvitt, majd az azt követő is, és így tovább, egészen Európa legtávolabbi csücskéig és jóideig nem is derült rá fény, mivel a kiskereskedőnél annyira nincs szemelőtt az árú megbízható származása, és ha a dolog eléggé burjánzik, lehetetlen hogy a következő szintre ne jusson el, mint például az IKEA, Taco Bell vagy Tesco.

3, Epicentrum 

Nyilván nem egy szigorú kutatási intézetből kerül ki a lapáttal összekevert lóhús, hanem a szigorú ellenőrzések hiánya/hatalmas kiterjedésű vágohíd halmazok metszetének valamelyik szerencsés pontjáról, melyet hívhatunk epicentrumnak. És helyben terjed el előszőr. A filmekből tudjuk, hogy az úgynevezett Zéró alany mindig az aki a lepukkant, elhagyatott és gyanúsan retkes benzinkútnál dob be egy hamburgert, majd továbbviszi a fertőzést. A lóhús rémtörténete egészen addig rejtve maradt míg nem olyan szintre ért amit már lehetetlen nem észrevenni; az IKEA finom svéd húsgolyói és a Taco Bells mind-mind lóhúst szolgált fel az éttermeiben, de a Tesco is jól el volt látva belőle, a kishalak pedig egész egyszerűen nyakig lubickoltak benne.

2, Megállíthatatlan 

A zombis filmekben mint Zombieland, 28 nappal később, etc. nem igazán látjuk a fertőzést ütemét. Az igazság az, hogy nehéz megállapítani olyasmiről a terjedést, amiről nem tudsz, és mégnehezebb megállapítani a forrását. A pacihússal pont ez a helyzet. Hónapok teltek el a botrány óta, és senkinek nincs egy galambszarnyi ötlete arról hogy honnan is indult. Sok svéd a beszállítóit hibáztatta, miután kiderült hogy a lasagne 100% lóhús, sokan Romániát jelölték meg kiindulópontként mint Európa közismert gettóját, de még Magyarország is meg lett jelölve mint lóhúsgyár. A beszállítóknak szintén vannak beszállítói, és azoknak is vannak, a szomorú igazság pedig az, hogy senki nem tud szart sem.

1, Bizonyára már mindenki fertőzött 

Azután hogy tucatnyi európai ország érintett volt a botrányban, a dolog már nincs a címlapon többé. Hiába volt még a Tesco is érintett, az emberek továbbra is ott veszik a húst, és mostanra több millió ember evett a lóhúsból anélkül hogy akárcsak tudna róla. Most képzeld el, hogy a lóhús egy olyan fertőzést eredményez amit egy esetleges horrorfilmeben lehet látni, mint a már sokszor emlegetett 28 nappal később. A sokmillió mindenféle közegben, országban, környezetben elhelyezkedő fertőzött száma villámgyorsan duplázódik, triplázódik, és kész is a világvége.

Szép napot!