Zombies: The Begining 1.7

A Zombies: The Begining egy igazán borzalmas, félresikerült mutáns korcsfajzat, amit már az ötlet megszületésekor azonnal meg kellett volna fojtani egy tál szarban. Ez nem történt meg, olyannyira hogy akadt ember aki beállt rendezőnek és leforgatta ezt a kapitális gecihalmot. Ez még hagyján, de vannak olyan idióták akik még meg is nézik, velem az élen. Küldetésemhez híven most akkor felszolítanék mindenkit, hogy óvakodjanak ettől a filmtől, de azért vegyük át pontosan hogy miért is.

Mert szar minden. Illetve a történet viselhető lenne. Nagyvonalakban arról van szó, hogy találnak egy túlélőt az oceán kellős közepén, Sharon Dimao kapitányt, aki aztán felépülve elmeséli az őt foglalkoztató vállalatnak, hogy teljes legénységét és hajóját is elveszítette, amikor egy ismeretlen szigeten kikötve megtámadták őt az élőhalottak. Természetesen a vállalat nem hisz neki, de rászánják magukat hogy küldjenek egy jól képzett katonai alakulatot a szigetre, Sharonnal kiegészülve mint szakértő. A szigetet meg is találják, és szépen meg is halnak ahogy az meg van írva, de Sharon azért megmenekül, és még mielőtt kereket oldana felrobbantja a zombik valamiféle központi méhkirálynő agyát, vagy mi a szart. Na de várjunk csak, hiszen ez ismerős nekem...igen, pontosan ugyanezt már egyszer le is forgatták, csak akkor Alien II néven Sigourney Weaver szereplésével.

Ez a szomorú igazság, a film nem egyszer díszletben és párbeszédben is tök ugyanaz mint a Nyolcadik utas a halál második része, annyi különbséggel hogy itt zombik vannak, és egy szigeten vagyunk. A helyzet viszont az hogy nem ez a legnagyobb probléma a filmmel. A színészi munka egyszerűen pocsék, az emberek állnak mint a tök és mereven robotikusan pofáznak a kamerába, te pedig csak fogod a fejed hogy ez a hülye pina miért ment színészi pályára. A tucatnyi szereplő közül senki nem volt akinek kicsit is elhittem volna a szerepét, a katonák viselkedése pedig egyenesen kétségbeejtő volt, mivel kurvára nem katonaként viselkedtek. Példaként mondva, épület átfésülés közben nem ám falhoz simulva, esetleg egymást fedezve haladtak, hanem mint a birka ovodások cammogva teljesen szabálytalan alakzatban trécselve, ha pedig megláttak valamit mindenki kedve szerint tüzelt és sikított. Nevetséges jelenetek tömkelege, mint például 6-7 katona automata gépfegyverrel felszerelve áll 10-15 zombival szemben, és hiába kilőnek egy teljes tárat, egy zombi nem sérül meg, vagy kerül a földre, pedig a távolság a két tábor között nem több mint tíz méter. 

Néhány jelenet annyira nagyon szar volt, hogy miután végeztem a filmmel lecsekkoltam hogy nem-e véletlenül vígjátékról van szó, mert az sokmindent megmagyarázott volna. Nem is értem, hogy lehet ennyire leszaromra megrendezni egy filmek. A legrosszabb hogy ez itt nem pénz és költségvetés kérdése. A mélyen tisztelt rendezőnek mindössze annyit kellett volna tenni hogy értelmesen rendez, csak minimálisan odafigyel, és nézhető filmet akar csinálni. Ez sajnos távolról sem sikerült, és ha nekiállnék felsorolni a képtelen jeleneteket vagy hibákat akkor elkopna az ujjam. Rég láttam ilyen pocsék filmet, és mindenkit óva intek tőle.