Cockneys vs. Zombies - 5.1

A halálosan jó Simon Pegg / Nick Frost féle Haláli hullák hajnala óta reménykedve állok neki minden brit zombis paródia horrornak, hátha látok néhány olyan jól sikerült jelenetet mint amit ez a két figura hoz össze rendszeresen. A Cockneys vs. Zombies is egy ígéretes darabként lett beharangozva, sajnos ahogy várható volt a szintet nem üti meg, de lötyögős vasárnap délutáni filmnek elmegy.

Vígjáték ide vagy oda, a poénokat sok helyen kispórolták belőle. Ha már egyszer angol humor, akkor nagy dózis, de itt csak falatokat kapunk, helyette túlzóan sok hisztérikus üvöltözős párbeszéd van a mindent helyettesítő "fuck" szócskával, ami becslésem szerint száz alkalomnál is többször lett felhasználva a film során.

A történet egyébiránt viselhető, semmi fancy vágod, csak a szokásos zombivírus elszabadul egy építkezésen, és a néhány egymás mellé verődött túlélő felszerelkezve nekiáll takarítani. A felvezetés egészen jó, két balhés testvér összeáll egy rendkívül veszélyes feka (természetesen) bűnözővel, hogy kiraboljanak egy bankot. A csapathoz tartozik még a (senkinemtudja hogy milyen) szakértő Davey, és a roppant csinos lakatmester Katy, akit nagyon szeret a kamera. A karakterek jók és eltérőek, a forrófejű feka bűnöző Mickey, egy acéllemezt kapott a koponyájába miután egy Közel-keleti konfliktusban golyót kapott, és most ami szembejön lefejeli, legyen az ember, kisbaba, vagy éppen egy autó. Katy a szokásos magabiztos és határozott nő, aki jól bánik a fegyverekkel és szereti a szűk farmert, a két testvér a szürke gerince a csapatnak, míg Darvey a feláldozható senki, akinek egy jelenetére sem emlékszem. Őszintén szólva meg sem tudnám mondani hogy végül is túlélte-e a filmet a történet szerint vagy sem. Node mindegy.

A bankrablás nem zajlik flottul, ám mielőtt még a rendőrséggel igazán komoly túszdrámát alakítanának ki, kitör a járvány, és szereplőinknek egy egészen más helyzetben kell boldogulniuk. Mellékszálon megkaptuk a két testvér apját, aki egy öregek otthonát (vagy valami olyasmit) irányít. Az elpusztíthatatlan vénember néha puszta kézzel zúzza szét a rátámadó zombik fejét és a nyuggerekből verbuvál túlélőcsapatot, ami aztán a film végére egyesül. Összességében nem rossz, de nem is kiemelkedő. Egyszer nézhető.