Zombie Woman of Satan - 3.4

Az internet feneketlen hátizsákjának sajnos vannak olyan rég elfelejtett titkos zsebei, amiben benne maradt a tavaly elhasznált gumióvszer, és erre csak akkor döbbenünk rá, amikor belenyúlunk. A Zombie Woman of Satan, durva magyar fordításban A Sátán zombiasszonya c. film is ezen elfelejtett tocsogó penészedő zsebek egyik díszpolgára, és bár láttam már ennél sokkal rosszabb produkciót, nem merném ajánlani senkinek.

Történetünk egy afféle mini vándorcirkuszt követ nyomon, sok beteg lelkű morbid előadóval, akik kapnak egy felkérést egy internetes műsorba. A csapat fel is kerekedik, a célállomás viszont minden elvárásukat alulmúlja. A kis viskó ahonnan az adást kívánják majd sugározni elég bizalomromboló, de ha már itt vannak miért is ne, alá vetik magukat a műsornak, ám közben mindannyiunk meglepetésére elszabadul a pokol. A kis viskó szomszédjában a nagypapa mindenféle kísérleteket végez a befogadott fehérnépen, és az egyik meglehetősen balul sül el, amiből aztán tetemes mennyiségű kergetőzés, sikoltozás és vér következik.

A történet átkozottul bugyuta még komédiához képest is, viszont a karakterek színesek és kidolgozottak. Tegyük hozzá egy rakás torzszülöttből nem nehéz egyéniségeket kovácsolni, de ebben a készítők nem is hibáztak. Másik "pozitívum" ami egyben olcsóvá is teszi a filmet, hogy a nők kivétel nélkül hiányos öltözetben vannak, fehérneműben, kibuggyanó mellekkel, élők és zombik egyaránt. Nos igen, fejben keresem az említésre méltó részleteket a filmmel kapcsolatban, de folyamatosan csak az a jelenet jár a fejemben amikor a tolókocsis meztelen zombi hölgy rászorít a mellére és savat spriccel vele a prédák irányába, akik közben erős brit akcentussal szitkozódnak. Másik nehezen felejthető jelenet pedig, mikor a helyi csődör rádiós műsorvezető rámászik az egyik lekötözött (valamikor igen csinos) zombira, és az apja láttára boldoggá teszi.

Zárásnak azt hiszem ennél nem is kell több. Aki esetleg a sorokat olvasva ráismert élete meghatározó filmjére annak van egy jó hírem, készül a második rész.