Stripperland - 3.3

A Stripperland elég régóta csövelt már a merevlemezen, de egészen eddig nem vettem a fáradtságot hogy megnézzem. A cím és a rövid előtörténet nem volt túl csábító, de végül csak rászántam magam. A 103 perces kínzás közben néha már bele is tekertem az egyes részekbe, de a lényeg így is átjött.

A film tulajdonképpen az egészen remek Zombieland c. film olcsó torzított átirata, annyi különbséggel hogy itt a zombivírus csupán a sztrippereket érintette. Ja. Lényegében a film ugyanaz, csak itt minden zombi alsóneműben van. Megismerjük a kis vékony fürge idegesítő főszereplőt, Idaho-t, és a érzelmek minden formáját csírájában elnyomó Frisco-t. Két szereplőnk karaktere ugyanaz mint a Zombieland Columbus-Tallahasse párosa, sőt a mitugrász Idaho még az új világra alkalmazott szabályokat is megismerteti velünk a film során, ahogy Columbus tette azt az eredetiben, Frisco pedig minden áron sütit akar szerezni. 

A találkozás, az ezt követő kalandok, a felbukkanó szereplők, és néhol még a párbeszédek is silány másolatai a Zombieland-nek, ami sokat ront az összképen és ezen még a rengeteg alul öltözött picsa sem segít. Egyetlen sikere a filmnek hogy jó filmről másolták, így nem sikerült annyira elrontani. A színészi játék szar, de a jelenetekben fellelhető némi munka, láttam már sokkal de sokkal trehányabb filmet is. Ettől függetlenül nem érdemes rászánni az időt.