Versus - 4.5

A 2000-ben készült japán produkció előkelő helyen van sok filmes listában, bár a szigetországi filmes kultúrának köszönhetően egészen más vonalat képvisel mint az amerikai vagy európai filmek. Verekedős kardozós akciófilmnek elmegy, viszont horrornak már kifejezetten gyenge.

A világot 666 kapu köti össze a túlvilággal, de valamennyit elrejtették az emberi szemek elől. A gonosz azonban mégis megtalálta az egyiket, a 444-es kaput, ami Japánban van, a Feltámadás erdejében. Alapsztorinak megfelel, láttunk már ennél sokkal de sokkal rosszabbat is, de ez még nem elég egy jó filmhez. Viszonylag korán belekezd a film a verekedésbe, főszereplőink az erdőben találják magukat, ahol egy nagyobb nézeteltérés után akad egy két hulla, akik sokkoló módon felélednek. Ez így tulajdonképpen a film első 20 perce, amit aztán másfél óra folyamatos, egyhangú, bugyuta öldöklés követ, amiben néha a zombikat lövik, kardozzák, ütik, néha pedig egymást, miközben a 90'-es évek nintendo zenéje megy a háttérben. A karakterek egyre csak érkeznek, főellenségek, rendőrök, harcosok, zsoldosok, és minden létező permutációban megküzdenek egymással, többször is, mert ugye aki az erdőben meghal az újraéled. Maguk a zombik néha pisztollyal együtt kelnek ki a sírból, néha egy szamuráj karddal a változatosság kedvéért. Azt hiszem a leírtak alapján mindenki könnyedén el tudja képzelni, hogy itt bizony egy tradicionális harcművészetes durrogtatós csodáról van szó, amihez túl sok agy nem kell, csak csorgatni a nyálat.

Nagyon tovább szaporítani a szót azt hiszem felesleges, a 6.5 imdb pontszámot túlzásnak érzem, tekintve hogy a film nagyon egysíkú. Na nem volt persze annyira rossz, akinek ez a műfaja az egészen biztosan élvezni is fogja, de engem néhány jól sikerült verekedős jelenet volt ami arra ösztökélt hogy tekerés nélkül kibírjam.