Return of the Living Dead: Rave to the Grave - 3.2

Igényes borító, középiskolai környezet, feltűnően csinos nők hiányos öltözetben, néhány zombi meg egy zöld massza. Ennyi elég is kell legyen filmnek hogy befusson, igaz? Nem. Az RotLD: RttG (rövidítek mert baromi hosszú a címe) vagy mi a tököm ékes bizonyítékként szolgál erre.

Időnként elgondolkodom rajta, hogy vajon tényleg minden változatát megfilmesítették már a zombiknak, vagy pusztán annyi kreativitás szorult a másodvonalas rendezőkbe hogy újra és újra leforgatják azt a szart, más eredményt várva. Hősünk Julian látszatra szerencsés srác, már csak azért is mert szemrevaló barátnője van, de amikor megtalálja a pincében nagyapja titkos katonai vegyi húslevesét, az élete nagyon rossz irányba fordul. Barátaival kiderítik, hogy az anyag kis mennyiségben olyan mint a partidrog, így hát miért ne alapon, nekiállnak kapszulákba tölteni és árusítani. Persze a nagy mennyiség tesztelésére már nem szenteltek akkora figyelmet mint szükséges lett volna, így nem tudják hogy ha két kapszulánál többet pakolsz be, akkor zombivá változol. Persze az életben mégis ki akarna egy teljesen új, ki nem próbált drogból az előírt mennyiség háromszorosát bevenni? Gondolom senki. De hiszen akkor mégis miről szólna a film...

Nos a filmben sok a barom, és ebből kikövetkeztethetően sok lesz a zombi is, közeleg a hatalmas halloween-i buli is, amit csak "Rave to the Grave" néven emlegetnek, ahol persze a kis zöld tablettából nem lesz hiány. Ezt leírva nem is tűnik annyira rossznak, de a kivitelezés borzasztó, rengeteg a beleerőltetett poén és komikum, ami csak időnként vicces, de feldarabolja a filmet élvezhetetlen faviccekkel teletűzdelt jelenetekké. Mellékszálon kapunk két orosz kiöregedett fegyveres nyomozót, akik a humor kedvéért csúnyán törik az angolt és bénáznak, de még ezen felül is azt kell mondanom, hogy az egyetlen élvezhető pontja a filmnek, a nők. Az imdb egy csúnya 3.0-át adott a filmnek, szerintem a készítők is nagyjából ennyire taksálnák, mi sem teszünk másként.