Rémes egy éjszaka - 5.4

Nagyon nehéz dolga van az embernek, ha egy több mint 25 éve készült filmet kell értékelni, ráadásul ha maga a film elismert klasszikus. A párbeszédekre és a jelenetekre vonatkozó elvárások ez idő alatt teljesen átalakultak, és nem is igazán lehet összevetni őket napjaink horrorfilmjeivel. Ezt nem is szívesen kísérelném meg, ehelyett következzen egy független értékelés a Night of the Creeps c. 1986-os filmről.

Alapvetően egy idegen parazitáról szól, ami az agyba mászva megfertőzi a gazdatestet és zombit csinál belőle. Ha korrektek akarunk lenni, mondhatjuk hogy a történet eredeti volt 1986-ban. Bár  akkoriban szinte még minden viszonylag eredetinek számított, még a zombis filmek is.

Valamikor az ötvenes évek végén egy parazita csapódott a Földbe, amit egy fiatal pár fedezett fel. Azonban még mielőtt bárkinek is szólhattak volna, egy diliházból megszökött baltás gyilkos kezelésbe vette őket, akit később lekapcsolt a rendőrség büszke veterán nyomozója, Ray. A gyilkos speciális bánásmódban részesül, hibernálják. A mi történetünk pedig három évtizeddel később játszódik, ahol is két hősünk Chris és J.C. az egyetemi élet mindennapos népszerűségi problémáival viaskodva azon kapja magát, hogy egy hullát próbálnak meg elrabolni a közeli kutatóintézetből. Pontosan! A baltás gyilkos hulláját, akiről kiderül hogy idegen paraziták lepték el az agyát, és ha nincs a hűtőben, akkor komoly galibát tud okozni.

Korához képest egy korrekt film, mindegyik szereplőnek megvan a maga egyénisége, a párbeszédek reálisak, és többnyire a cselekvés is. Nincs benne látványos hiba, ami egy kerek egész filmet eredményez végezetül, aminek egyetlen behozhatatlan hátrányát az okozza, hogy piszkosul régi. Ennek ellenére meglehet nézni, aki pedig szereti a klasszikusokat, annak kifejezetten ajánlott.