Hell's Ground - 3.4

Pakisztáni zombis horrorfilmmel eddigi életem során még nem találkoztam, így most a Hell's Ground segítségével ez is megtörtént. Konklúzióként elmondhatom hogy az iszlám köztársaságnak van még hova fejlődnie ezen a téren is, és az biztos, hogy oda sem fogok menni nyaralni.

A történet a szokásos, egyetlen érdekességnek csupán a Közel-Kelet peremvidéki környezetet lehetne nevezni, de ez kevés egy igazán jó filmhez. Hőseink iskolás tinédzserek, akik egy meglehetősen rossz napot választottak arra hogy bulizni menjenek szülői beleegyezés nélkül egy iskolai kirándulásnak álcázva a dolgot. Mindazonáltal útra kelnek, és a riasztó jelek ellenére keresztülvágnak az ismeretlen pakisztáni vidéken. A túra természetesen nem terv szerint alakul, amikor egyszer csak kifogy az autóból a benzin, térerő nincs, az egyik szereplő, OJ pedig méretes fogazást kap egy arra bóklászó élőhalottól. A buli még csak most kezdődik.

Számomra a film meglehetősen zavaros volt, már a történet maga is, hiszen gyilkolós akármilyen jelenetből átkanyarodunk nyílegyenesen a zombi apokalipszis felé, ami szépen fodrozódik is ahogy kell, utazó pubertásainkat egész élőhalott hordák lepik el meglepetésszerűen, de valami folytán ez ennyiben marad, és a film hátralévő részében a texasi láncfűrészes pakisztáni változatával kerülünk kapcsolatba, aki egy lepedő alatt rohangálva hoz cidrit az átkelő népekre, és nő létére úgy hörög mint egy ötvenes erős dohányos férfi.

Több idegesítő dolog is közrejátszott abban hogy bosszankodva néztem a filmet, egyike ezeknek, hogy a filmben végig keverik a szereplők az angolt a pakisztáni nyelvvel, az elbaszottul kemény akcentus miatt azonban nagyon kellett fülelnem arra hogy most végül is miről beszélnek. De ezen felül, hogy csak néhányat emeljek ki, a szereplők még akkor sem gondolkodnak rajta hogy OJ kivágják a furgonból, amikor az zöldet kezd hányni, a felakadt szeme elfehéredik és elkezd hörögni. Másik ilyen amikor gyilkosunk előveszi az első számú fegyverét, egy ránézésre ötven kilós láncon lógó buzogányt, amit úgy pörget a feje fölött mintha csak focilabda lenne. Oké hogy combos a tag, de akármilyen erős is legyen, legalább lengjen egy ki kicsit az egyensúlya futás közben könyörgöm.

Egy szó mint száz, a film nem hozott forradalmat a hússal táplálkozó kriptaszökevények szubkultúrájába, annál inkább bővíti a felejthető ócska 'gyorsan tekerjük végig' kategória népes táborát. Ha a zombik minimális szerepet kaptak a filmben, a baj az hogy a helyére berakott pakisztáni torz gyilkosunk édeskevés az ijesztéshez.