George's Intervention - 5.5

10 beavatkozásból 9 sikeresen végződik. Ez a kivétel. De mi is az a beavatkozás? Néhányan biztosan találkoztatok már az eseménnyel, ahol is néhány barát meglepetésszerűen ultimátumot intéz valaki felé akit szeretnek, hogy hagyja abba, amit csinál. Függőségekről beszélünk, mint az alkoholizmus, dohányzás, szerencsejáték, vagy George esetében, az élő emberek felzabálása. Igen, George egy zombi.

Kétség sem fér hozzá, hogy a film egy nagyon alacsony költségvetésből készült, és megpróbálták vegyíteni a horror és a vígjáték elemeit, amibe már száz film is belebukott, de szerencsére itt az első perctől kezdve nyilvánvaló hogy egy könnyed komédiáról van szó, és nem kell túl komolyan venni. Ennek tekintetében, elmondhatom hogy nem is olyan rossz film. Több esetben még fel is nevettem a poénokon, ami nagy dicséret a filmre nézve.

A történet egy kitalált világban játszódik, ahol már 10 éve élnek zombik körülöttünk, de nem olyan nagy baj az, hiszen a zombik barátságosak, nem bántanak senkit, ugyan látványosan vonzódnak az emberi húshoz, de ez egy leküzdhető kényszer és enélkül is tulajdonképpen teljes az életük. Vagy mi a fene. Nos George hanyagolja barátait és nem hajlandó lemondani a kannibalizmusról sem, ezért barátai minden erőbedobással megrendezik a Beavatkozást, ahol nővére, legjobb barátja, volt barátnője valamint jelenlegi pöcsfej barátja, és egy profi felbérelt beavatkozás vezető jelenik meg. Később némi félreértés miatt megjelenik két mormon, két kurva, egy eladó, és egy partikirály is, a beavatkozás pedig csúnya véres darabolásba torkollik, ahol szegény George legtöbbször ártatlan, bár ki a tököm hinne egy zombinak.

Anélkül hogy minden meglepetést lelőnék amit a film tartogat, annyit mondhatok, hogy kellemes könnyed szórakozást biztosít egy alkalommal, ezért megér egy lövést. Szépséghibája a filmnek, hogy olyannyira eltűnt a temetőben, hogy én is csak komoly keresgélés után, angol nyelven felirat nélkül jutottam hozzá, ennek ellenére egy halvány középszinttel neki lehet állni mert a nyelvezete egyszerű. Az imdb-n gyenge 4.4-es pontszámmal virít, én azt mondom jobb volt ez annál.