Outpost - 5.9

A helyőrség c. zombihorror-akció kavalkád a manapság egyre menőbb második világháborús tudós vonalra építi fel a történetét, amiből aztán olyan film kerekedhet aminek csak a képzelet szabhat gátat. Sajnálatos módon itt is ez történt.

A film maga nem indul rosszul, az unott éjszaka közepén megtetszett a meder amely felé a szereplők akaratlanul is terelődnek, de a film közepén elhalt a talányosság, és unalomba fulladt minden. Adott egy tudós, aki cége lévén hatalmas forrást tud fordítani valaminek a megtalálására és ami állítása szerint megváltoztathatja a világot. Azonban ennek a valaminek a felkutatása veszélyes, ezért felbérel 7 háborúban edzett zsoldos katonát, akik biztosítják a helyszínt amíg ő elvégzi amit kell. Ahogy az lenni szokott, a cumót megtalálják egy 60 éve magára hagyott német bunkerben, és ahogy a történet kezd kerekedni, egyre nyilvánvalóbb a szereplők számára is hogy bár a háborúnak rég vége, a nácik még mindig a környéken tanyáznak zombi formában. Lesz itt aztán sok lövöldözés, késelés, dráma, humor, és karót nyelt náci tábornokok, de a film ettől még nem kerül ki a hatalmas tálkából ahol a "B"kategóriás filmeket tároljuk.

A karakterek mindannyian a jellemző zsoldosok, a saját anyjuk hullájáról is leszednék a cipőt meg a karórát, de a fegyverrel jól bánnak, kiváló katonák, viszont olyan ellenséggel találják szemben magukat aki ellen semmit nem érnek az aknák, vagy a töltények. Összességében egy egyszer nézhető produkcióról van szó, a maga módján igényes, emészthető jelenetekkel, de semmi több. Az imdb-n egy egészen pofás 5.9-el villog, nálunk is megkapja ugyanezt.