Days of Darkness - 7.1

"A Föld ámulva nézi a meteort ami keresztül száguld a bolygó légkörén, aztán pedig lezuhan. Előzőleg bemondják a hírek hogy nincs miért aggódni, túl kicsi ahhoz hogy komoly kárt tegyen. Tévedtek."
Legalább öt zombis filmet láttam ami ezzel az alapsztorival kezdődött, joggal gondolhatnánk hogy egy újabb szar következik, de lassan a testtel.

A történet tulajdonképpen a Stephen King féle Köd c. film zombi átirata, és bármennyire is sablonos, nekem tetszett. Két főszereplőnk Chad és Lin piknikeznek a hegyekben amikor a meteorból érkező parazita zombivá alakítja az emberiség túlnyomó többségét, mikor pedig másnap gondtalanul elindulnak hazafelé, már az apokalipszissel találják szemben magukat. Tanácstalanul dulakodnak a lézengő élőhalottakkal, Chad karjából egy méretes darabot ki is harapnak, míg nem egy túlélővel találkoznak, aki felvezeti őket a hegy tetején álló elhagyott katonai állomáshoz és a többi túlélőhöz. Azt mondaná az ember, hogy ezen a ponton már nem tartogat meglepetéseket a történet, de mégis! Minden máshogy alakul ahogy már megszoktuk, a megharapott Chad nem alakul át, barátnője viszont egyre rosszabbul van, a túlélők pedig kezdenek kifogyni a készletekből és egymás torkának esnek. Ahogy a végkifejlethez közeledünk, arcunkba kapunk néhány igazán ízletes fordulatot is, ami megdobja a filmet.

Egy valami azonban hiányzott, a félelem. Bármennyire is tetszett a történet és maga a film, nem sikerült átadni a rettenetes világvége hangulatát. Közel tanyáznak a zombik - egy viseltes fémkerítés választja el őket - a néző mégis közömbösen figyeli az eseményeket és még akkor sem indul a cidri amikor az a bizonyos kerítés is ledől. Ez nagy minusz, hiszen horrorfilmről beszélünk, de a ránézésre két nagy lófasszal egyenértékű költségvetésből készült produkció mindenképpen a jobbak közé sorolható, és megér egy misét. Az imdb borzasztóan lehúzta - bár alig pontoztak - de én sokkal jobbnak ítéltem. 7.1