Zombie Apocalypse - 5.9

A filmre véletlenül bukkantam rá, a YouTube dobta fel a bemutatóját teljesen véletlenül, ami után elismerően bólogattam, nem is rossz. Első dolgom volt utána keresni imdb-n is, ahol egy nem túl előnyös pontszám után rátaláltam a legnagyobb koporsó szögre ami filmet érhet. Asylum produkció. Azok számára, akik nem tudnák, az Asylum a B kategóriás ócska koppintott filmek zászlós hajója, olyan csodák fűződnek a nevükhöz mint a Csodálatos Thor, Megacápa az óriáskrokodil ellen, 2010: Moby Dick, Titanic II, Paranormális jelenségek, Transmorphers - Robotinvázió, Gyilkos cápa vs. óriáspolip, Terminators - Nincs megváltás, Világok harca 2: Második hullám, A Karib-tenger ördöge, és sorolhatnám. A filmcímek nem véletlenül hasonlítanak a nagy hollywoodi filmekhez, ez szándékos.

Volt már szerencsém néhány Asylum produkciót látni, és beleremeg a térdem ha arra a sok elbaszott jelenetre gondolok amit ezek a világra hoztak már. DE! A film egészen jó, sőt, ütős!

Nagyon sokat fejlődött az Asylum, az eddigi legjobb filmük a mostani, és ha tudják tartani ezt a színvonalat, hamar kikeveredhetnének abból a kétes hírnévből ami az évek alatt már rájuk száradt mint az ondó. A szereplő kiosztás jó, a Dawn of the Dead c. legendából itt a feka hústorony, Kenneth, és sok számomra ismeretlen, de nem teljesen ügyetlen színész, és persze rengeteg csinos nő. A személyiségek eltérőek, van néhány egyforma, de lényegében külön szerepet játszik mindenki, nem volt gondom vele hogy mindenkit külön tudjak kategorizálni.

A zombik rendben vannak, ijesztőek, kiválóan vannak sminkelve, jól játszanak, és sok pörgős jelenetet biztosítanak a számunkra, sok a vér, és nagyon sok a zombi. A film készítői sok helyen figyeltek a hitelességre, ez például a felszerelés, és a ruházat, a legtöbb ember ugyanis nem pisztolyt, gépfegyvert hord, hanem machetet, buzogányt, nyílpuskát, olyan dolgokat amik nem vonzzák oda az élőhalottakat kilométerekről is, és nem kell aggódni az újratöltés miatt sem. A ruházat mindenkin csapzott, izzadt, koszos, ahogy annak lennie kell, hiszen közel fél éve omlott össze a civilizáció, azóta a smink és a fodrász jelentőségét vesztette.

A túlélő csoportok célja egy sziget, ami elméletileg biztonságos. Erre több forrás alapján támaszkodnak, több jel is bizakodással töltheti el őket, persze van aki kételkedik is benne, de nagyon mit tenni nem lehet, a készletek mindenhol fogyóban vannak, mindenki unja az állandó túlélő harcot, ezért meg kell próbálni. Szereplőink találkoznak egy másik csapattal, a menekülés az egész film alatt folyamatos, ahogy a keresgélés is a szükségletek után.

A film végül is jó volt, bár talán kicsit unalmas, az állandó menekülés, felderítés, keresgélés és elbújás nem sikerült kellően változatosra és izgalmasra, de mindenképpen nézhető a film, bármennyire is kőkemény Asylum.