World of the Dead 2 - The Zombie Diaries - 5.0

Az első rész valamilyen oknál fogva nagyobb érdeklődést váltott ki a zombibuzikból mint a hasonló színvonalú filmek, talán egy kicsit kiemelkedett a tömegből, úgy látszik legalábbis annyira hogy megérje készíteni egy folytatást. Különös ismertetőjele, hogy a jó öreg kézikamerás, idegleléses, rángatós, sikoltozós formában forgatták le a filmet. Megnézve én a magam részéről azt mondom, harmadik részt inkább ne csináljanak.

Az első részben a menekülő civilek hánytatott napjait követhettük nyomon, ezúttal a katonaság szemszögéből fogjuk szemügyre venni a világvégét. Kezdjük a legelején, a film nyitójelenete teljesen rendben van, szaratós, félelmetes, az ember tudja hogy valami történni fog, tudja hogy hamarosan beugrik a kamera elé egy félelmetes pofa, és minden meg is történik ahogy annak kell, sajnos utána már semmi nem az, katonáskodás, menekülés, persze minden percben zombikra bukkannak a karakterek de mégsem jön át a világvége hangulata. 
Nekem külön problémám volt, hogy a zombik paramétereihez mérten teljesen valószínűtlen dolgok történnek, hogy több példát ne is említsek, a katonai táborban. Egy erődről beszélünk, gépfegyverekkel és egy hadsereggel, 3 kerítéssel, lőtornyokkal, erős falakkal és vibrátorokkal védett épületbe egyszer csak szemből elkezd közeledni néhány élőhalott a nyitott kapun, erre reakció hogy mindent otthagyva menekülni kell. További idegesítő dolog, hogy szinte mindig éjszaka van, mintha Mordor szomszédjában lett volna a forgatás, a nappali jeleneteket egy perc alatt letudjuk, és már jön is megint az éjszaka. Állandó kamerarángás, az idegesítő fajta, persze lámpájuk sincs, csak egy-egy teszkós fegyverre szerelt szar, amivel semmit sem látni, de ennek ellenére mindegyik katona kötelességének érzi hogy a vaksötétbe berohanjon, aztán persze szopja a faszt. 

A karakterekkel nincs komolyabb probléma, azt leszámítva hogy szürkék, le vannak osztva a szerepek, megtalálható a sokat szenvedett újságíró lány, aki soha nem katonáskodott még, de azért osztogatja a headshotokat ahogy kell, itt a kőkemény GI Jane, és...és...hát még néhány férfi katona, akik jellemüket tekintve nem igazán elhatárolhatóak.  

Összességében a film csalódás számomra, nem volt egy jó film. Volt néhány jó jelenet, főleg az elején és a végén, de a film közepét nem csak a szereplőknek, de a nézőnek is túl kell élni. A fent említett pontok mellett a legkomolyabb szög a koporsóban hogy unalmas a film.