Lakodalmas zombik (Ada: Zombilerin dügünü) - 5.5

A címet figyelembe véve, érthető ha kicsit félve ültem neki a filmnek. De végül is azt kell mondanom, hogy nem is lett olyan rossz. Egyszerű, könnyű, nem nagyszabású, de nem rossz. Az imdb közössége 5.0-ás osztályzatot adott a filmnek, bár meg kell jegyezni hogy ez összesen ~600 embert jelent, ami távolról sem mérvadó.

A történet életképes, néhány főhősünk éppen úton van egy törökországi szigetre, egy barátjuk esküvőjére, szedik fel az embereket, közben csacsognak, méregetik a nőket, és szerencsénkre egyikük kézi kamerájával mindent rögzít, amolyan REC stílusban. 20 perc bemelegítés után hirtelen a mély vízben találjuk magunkat, elszabadul a pokol az esküvő közepén. Itt azonnal beüt az első komolyabb hibája a filmnek, az elképesztő kamera rángatás. Persze, pánik van, a kamerás is pánikol, ez oké, de tekintve hogy egy filmnek célja is hogy a néző lásson valamit, elég lett volna csak annyira dobálni azt a szerencsétlen kamerát hogy ne legyünk tőle tengeribetegek.

Viszont ahogy kicsit letisztult a káosz, és a maréknyi túlélő próbál a szigeten az élőhalottak között lavírozva biztonságos helyre kerülni, felfigyelek valamire. A zombik futnak. Sőt, a zombik parásak, véresek, és veszélyesek. A szereplők félnek tőle mint a pokol haragjától, leblokkolnak ha para van, nem tudják rendesen használni az agyukat, és ténylegesen átjön a félelem. A filmnek sikerült átadnia ezeket a dolgokat, és néhány jelenetben tényleg érzi az ember a kézzel tapintható feszültséget.

A film színvonalát nagyban emelte az egész para dolog, ténylegesen horrorfilmnek nevezhető a dolog, azonban vannak hibák. Rendőrök. 3 darab rendőr tűnik fel összesen, ők is egy jelenet erejéig, amikor kiszállnak az autójukból, és lövik a zombitömeget, addig amíg meg nem eszik őket. Oké hogy rendőrök, buták, satöbbi, de mégis, na, Seems legit. Kormány, segítség sehol nincs, pedig amennyire a film mutatja ez csak egy elszigetelt területen zajlik, egy szigeten, máshol továbbra is vidám az élet, ennek még sincs semmi jele.

Végeredményben a film egy nézhető horrorfilm, nem a nagyon komoly operatőr munkára, hanem a félelemre álltak rá a készítők, ez valahol be is jött. Egyszer meg lehet nézni, de ha valaki akar talál ennél komolyabbat is.