Return of the living dead 4 - Necropolis - 3.7

Ha őszinte akarok lenni, akkor el kell mondanom hogy fingom nincs láttam-e az első három részt, mivel közel azonos címmel szerintem több mint 10 megjelent már és nincs az az állat aki nyomon tudná követni ezeket a dolgokat. De örömömre szolgált hogy a film nem egy folytatólagos produkció, tehát az előző részek nélkül is érthető, kerek története van. Naja.

Nem annyira jó, nem is annyira rossz, de érthető és kerek, mondjuk. Világunk egy hatalmas multinacionális vállalat árnyékában él, aminek neve Hybra-Tech. Ez a cég szinte bármit megtehet a világon, és meg is teszi. Génkísérleteket végez, manipulál ezt meg azt, klónoz, meg a kutyafasza tudja még mennyi mindent, sőt, még frissen elhalálozott testeket is vásárol a helyi kórháztól különböző zombikísérletek céljából.  Sajnos erre rá is basznak, mert egyik testüknek sok barátja van, akik nem ismernek akadályt, és be is jutnak a szuperbiztosan őrzött épületbe hogy élőnek hitt barátjukat kiszabadítsák. Ahogy az lenni szokott, a kis fiatal társaság simábban betör mint Danny Ocean bandája egy kaszinóba, ahol aztán fény derül a titokra, a szigorúan őrzött zombik pedig kitörnek, elszabadul a pokol, blabla, a többit már tudjuk. A film nem is igazán nevezhető amatőrnek, mert jól össze van rakva, sajna horrornak sem nevezhető mert parás jelenetet egyáltalán nem sikerült összehozni.

A zombik jól összerakottak, kivéve hogy némelyikük beszél és karatézik, valamint van néhány nagyon steampunkos zombi-robotzsarus élőhalott is, akik a főgonosz szerepét töltik be a film fináléjában. Talán ami még említést érdemelne, hogy a filmben szereplő összes nő feltűnően csinos. Elvégre legyen már valami ami miatt továbbnézi az ember ezt a szart, ha már a történet nem elég jó alapon. Meg lehet nézni, másfél órás leülős nyáladzós filmnek jó, de aki nem egy szürke semmilyen valamit akar nézni hanem horrort, vagy éppen vígjátékot, az keressen mást.