Redneck Zombies - Agrár zombik - 1.3

Az Agrár zombik c. horror komédia több mint 20 éve készült, ránézésre rendkívül alacsony költségvetésből, és szerény lehetőségekkel. Sajnos a filmen ez nagyon erősen meglátszik, komédiához képest egyáltalán nem vicces, horror ellenére pedig nem ijesztő. Azért csak megnéztem, és csak rá szánom azt a 10 percet hogy írjak is róla, én barom.

A történet több szálon fut, külön követhetjük az áldozatokat, a később zombivá alakuló parasztokat, és a zombigyártó szennyező anyag útját is, mindezt egy szép diliházas keretbe foglalva.

A film elején már azonnal kaptam egy viccesnek szánt felvezetést, miszerint ez csupán egy film...valahogy nem merült fel bennem a film során hogy valódi lenne amit látok. Bár hozzá kell tennem, a legtöbb ember azért nézi a horror filmeket, mert félni, rettegni szeretne, ennek pedig kifejezetten jól jön, hogyha az emberben elaltatják a gondolatot, hogy ez csak egy film és sikerül beleélnie magát a nézőnek. Felhívni rá a figyelmet, hogy ez csupán megrendezett, nem egy jó ötlet.

Ezen túlesve, el kell mondanom hogy a film maga borzasztó. Fárasztó, humortalan, illetve nagyon eltúlzott abszurd poénokkal van teletűzdelve, ami egy Scary Movie esetében elmegy, de itt nagyon rosszul vette ki magát. A parasztok megtalálják a mérgező anyagot tartalmazó sárga hordót, ahol elég jól látható módon fel van tüntetve hogy mérgező, de miért ne alapon, pálinkát főznek belőle, hogy aztán szétosztogasság a falu minden lakójának. Reális. Innentől kezdve a történet adja magát, a pálinka zombit csinál belőlük, akik aztán darabolnak. Komoly megerőltetés számomra hogy pozitívumot keressek a filmben, nem is nagyon megy, feladom. A filmre egy hatalmas képzeletbeli tiltó táblát helyeztem, kerüljétek el messziről.