[Rec] - 7.6

Nem különösebben beharangozott, mégis ismert filmről van szó, a csúnya amerikaiak már le is koppintották, szinte jelenetről-jelenetre, ami már kizárja hogy borzasztóan szar legyen. És nem is az. Az imdb kimagasló 7.6-os értékelést adott, amivel veri az én személyes kedvencemet, a Dawn of the Dead remake-t, és holtversenyben áll a 28 days later c. tömény zombiélvezettel. Ennek ismeretében viszonylag nyugodtan leülhetünk megnézni a filmet, mert nagyon melléfogni nem tudunk.

Történetünk éjszaka játszódik, az aranyos Ángela Vidal riporternő és operatőre egy tűzoltóállomást figyelnek meg kamerájukkal, hogy bemutassák a nézőknek milyen is valójában az élet. Ahogy azt Angela észreveszi, unalmas. A tűzoltóságon alvás, kosarazás, kaja, punnyadás megy egész éjszaka, ezért reménykedik benne hogy lesz valami izgalom, amivel lekötheti a nézőket. Szerencséje van. Szereplőinket egy kérdőjeles esethez riasztják, egy négyemeletes lakóházba.Vidal nagyon erőlködik, hogy a képernyő előtt ülő embereket szórakoztassa, nem nagyon kell törnie magát, mert a lakóházban elszabadul a pokol. Miután a tűzoltók megtalálják a riasztás tárgyát, az idős nő megharapja egyiküket, és mielőtt észbe kapnának, karantén alá zárták őket. A bentiek halálra vannak rémülve, mivel valami van odabent, ami szépen lassan elkezdi tizedelni a lakókat, akik nem egyszer össze is szarják magukat.

A kamerán keresztül sikerül bemutatni a zombikat igazán félelmetesnek, a szűk helynek köszönhetően pedig az élmény hatványozódik. A túlélők megpróbálnak biztonságba helyezkedni, kevés sikerrel, és ahogy a félelem nő, szépen lassan egymás ellen is fordulnak, keresik a kijáratot, és elkezdik keresni az egész zombifertőzés okát is. És ennyi elég is, maradjon meglepetés a végére. Lényegében a film nagyon jó, élvezhető, félelmetes, parás, minden horrorkedvelőnek szívesen ajánlom.