Deadgirl - 6.1

Nem tudtam mire számítsak, amikor leültem megnézni. Talán ennek is köszönhető, hogy a rövid felvezetés után odaszögezett a képernyő elé, és hipnotizált. A film egy kivételes produkció, ám nem követi azt a vonalat, amit a zombis filmek 99%-a képvisel, éppen ellenkezőleg, kiveszi a koponyádból az agyadat és megeteti veled, mindezt úgy hogy még élvezed is. Erre engem az imdb nem figyelmeztetett, az 5-ös osztályzattal egy közepesen ijesztő valamire számítottam.

Egy átlagos ember megrémül, ha egy elhagyott elmegyógyintézet sötét alagsorában kell kutakodnia, még jobban megrémül ha az egyik elhagyott szobában egy meztelen nőt talál lekötözve, és azonnal segítséget hív. Azonban két főhősünk nem átlagos ember, táncolnak a józan ész határán és sokszor túl is lépnek rajta. A pincében talált lányra a kezdetektől fogva betegesen tekintenek, és nem telik el sok idő mire egyik főszereplőnk, JT szexuális játéknak használja fel. Nem veszi kedvét az sem, hogy a nő valójában halott, talán évek óta éhezik a pincében, mégis jól láthatóan mozog, harap, és még a pisztolylövéseket is túléli. Eközben Rickie komoly aggodalommal nézi barátja viselkedését, és megpróbál mentőakciót szervezni a lekötözött nőnek. Ez nem sikerül, sőt, idővel még nagyobb őrület kerekedik a történetből, többen csatlakoznak JT-hez, a zombi egy közkézen forgó tárgy lesz, akin naponta többször átmennek, az elmebeteg JT jóformán le is költözik a pincébe, hogy bármikor igénybe vehesse a nőt. A film vége felé Rickie is kezdi elveszíteni a fejét, bár még küzd, nyomokban feltűnik hogy megpróbál helyesen viselkedni, de aztán átadja magát beteges gondolatainak, teljes mértékben.

Nem tudjuk meg hogyan került oda, egyáltalán hogyan lehetséges hogy még mindig mozog, de megtudjuk hogy ha nincs lekötözve, akkor igen is veszélyes. A film maga inkább nyomasztó, mint félelmetes, az ember sokszor kap az arcához borzalmában, összességében pedig egy jó filmnek mondanám, az alternatív történet miatt. Aki horrort és félelmet akar, annak nem, de akinek van egy unalmas estélye ahol szeretne kicsit elszakadni a normálistól, az bátran essen neki.