Virus Undead - 3.9

Emlékszem mennyien be voltak szarva annó a madárinfluenza miatt. Néhányan már olyanokat emlegettek hogy az emberiség megfeleződik, mások meg összeesküvés elméleteket találtak ki az oltóanyagokra. Szinte hihetetlen hogy a rengeteg zombis film közül amelyik napjainkban születik, egyikbe sem próbálták beleszőni ezt a szálat. Na most ez is megtörtént.

A Virus Undead egy teljesen noname produkció, szerencsére nem is olyan rossz. A sok szar mellett amit láttam, ez kifejezetten igényesnek mondható. Nem fontos hogyan s miként, de 5 fiatal bulizni vágyó akárki összetalálkozik egy leharcolt romos házban az erdő közepén. Ha lecsupaszítjuk a sok rizsát a filmről, rádöbbenünk hogy micsoda sablonra épül ez is. A szereplőink mondhatni változatosak, kicsit fakók ugyan de mindenki felismerhető valamiről. Adott főhősünk Robert, aki végzős orvostan hallgatóként híres apja árnyékában kénytelen élni. Amolyan jellemző jógyerek, igyekszik nem konfrontálódni senkivel, eközben pedig hősiesen pofozza aki megérdemli. Nekem sajnos mégis az maradt meg belőle hogy őt mindig megtalálja a baj, felrobban mellette az autó, biciklizés közben elcsapja egy másik autó, dobálják ide-oda mint valami rongybabát. Azt hiszem a srácot legalább 5x kellett összeszedni a földről, és a leggyakrabban előforduló mondat a filmben a "Jól vagy Robert?". Mellette a menő csávót képviseli barátja Patrick, a csendes antiszociális iskolatársuk Eugene pedig a nyílvánvaló sorozatgyilkos a filmben. Hozzájuk verődik két partiribanc, akikre nem nagyon pazarolnék szavakat, úgy is meghalnak.

Ahogy annak lenni kell, a buli közepén beköszönnek a halottak, szegény buta szereplőink csapdába estek az erdő közepén, mikor pedig kísérletet tesznek kitörni, kiderül hogy a vírus már elterjedt mindenhol a környéken, talán csak ők maradtak. A kis csapatnak meg kell küzdeni az egyre több élőhalottal, miközben eluralkodnak a belső ellentétek is közöttük, és elszabadul az őrület. Egy jelenet erejéig az egyik potenciális hullajelölt lány kirohant a tucatnyi zombi közé egy baltával, és miközben fél kezével darabolt, jutott ideje karate rúgásokra is. De hogy ezek a nők hol tanulják ezeket...Rengeteg apróságba tudnék bele kötni, de végeredményben azt kell mondanom hogy a film rendben van, kicsit száraz volt, unalmas, de óriási bakit nem követtek el a rendezők. Egyszer, egy unalmas délutánon meg lehet nézni, de semmit nem veszt azzal sem az ember, ha kihagyja.