Plaguers - 3.0

Egy segélykérő üzenetnek köszönhetően találnak egy lerobbant űrhajót, ahol négy stewardess öltözetű nagyon csinos nőre bukkannak, aki mint később kiderül terroristaként hajóról-hajóra jár, és veszi át az irányítást a hajók felett. Anyám ez is micsoda hajmeresztő baromság...
Ezzel úgy tulajdonképpen el is mondtam mindent amit a filmről tudni érdemes. Egyetlen pozitívum a filmben hogy csinosak a nők, kivétel nélkül az összes, plusz el kell ismernem, néhol az elkorcsosult ufózombik kifacsartak belőlem néhány pillanatnyi érzelmet, ami félelemre emlékeztetett. Sajnos ez nagyon kevés. Ha nem csupán a zombimániás szemüvegemen keresztül szemlélem a filmet, akkor is olyan üvöltő hibákat találok hogy legszívesebben kivágnám magam az erkélyen.

A sztori alapján, éppen egy valamilyen úrhajón vagyunk, ahol megismerjük a legénységet. Csinos kapitány és sok-sok csicska, azaz potenciális darálék a zombiknak. Futólag megismerkedünk egy nagy zöld energiaforrással, amit valahol valamerre találtak hőseink, nyílvánvalóan ez lesz majd a zombi vírus epicentruma. Többségében férfi legénységünk nagy örömére a legénység bővül 4 nagyon csinos, stewardess (?!) egyenruhát viselő nővel, akikre egy elhagyott hajón találnak rá. Szegények nagyon rémültek, később pedig kanosak lesznek. Na persze, ahogy hamarosan kiderül, a nők bájukat felhasználva altatják el a gyanakvást, ölik meg a legénységet és veszik át az irányítást hajóról-hajóra. Ez megy is faszán, ám a zöld valami bekavar a tervbe, az egyik lány egy dulakodás közben megfejeli a cuccot, és átváltozik, itt el is kezdődik az őrület rohamos terjedése. Alkalmazkodva az új helyzethez, a két kis csoport kénytelen együttműködni. Csillaghajó, távoli jövő, mégis az egyik legmodernebb fegyverzet a hajón a sima mezei női pisztoly és a kés. Jó persze, vágom én hogy izgalmasabb a téma ha egy késsel védekezik az ember a mutáns zombik ellen, de kicsit azért megerőltethették volna a fantáziájukat a forgatókönyv írók ilyen téren, ha már egyszer az űrben játszódik a film. Már megörültem, amikor végre feltűnik egy kipufogó csőből összerakott lézerpisztoly, de mint később kiderült az elemmel működő csudafegyver bizony 3 (!!) lövést képes leadni. Számoltam. Utána hőseink képtelenek voltak feszítővassal és konyhakésekkel tovább harcolni. A körülményekhez képest még el is mondhatnánk, hogy ügyesek voltak, hiszen sokáig bírták, de ha tényleg ilyen jövő vár ránk, keményen rábasztunk. A hajó több része is hasonlít az Alien c. filmben látott ladikokra, plusz van egy mindig nagyon higgadt androidunk is, aki még arcilag is hajaz a jó öreg Bishop-ra.

A film 2008-as mégis a 90'-es évek sci-fiket idézi, a díszletével, NAGY katódcsöves monitoraival, a sok falról lógó szarral amitől nagyonmodern hatást próbáltak varázsolni a hajónak. Sajnos ez nem sikerült.