Zombie Nation - 1.1

Igen megérkezett! Itt a Zombie Nation (Zombi nemzet) c. kasszasiker értékelése. Aki nem ismerné a filmet, annak elárulom hogy zombi fanok körében hírhedt műről van szó, a szépséghiba annyi a dologban hogy ez nem azért van mert annyira jó lenne. Sokkal inkább köszönhető ez az 1.6 !!!-os imdb.com értékelésnek, mellyel a film a 7. legrosszabb horror film az oldal adatbázisában. Vagyis hivatalosan kijelenthető hogy a legrosszabb zombis film is egyben. Ezen információk és józan ítélőképességem teljes birtokában ültem neki megnézni a filmet, és elöljáróban azt kell mondanom, tényleg ez a legrosszabb.

Egy kisvárosba csöppenünk, ahol a történet központi szálán néhány rendőrt fogunk figyelemmel kísérni. Egy velejéig romlott rendszerről van szó, ahol egyik főszereplőnk gyerekkorban elszenvedett sérelmei miatt öli a fiatal csinos nőket, mindezt rendőrtársa szeme láttára. Joe Singer járőr mit sem törődik kötelességeivel, koholt indokokkal fogja be a nőket, és viszi őket raktárába, hogy aztán egy táskában kivigye holttestüket. Társa Vitaliano gyanakvással nézi Joe dolgait, és rászánja magát hogy elmondja főnökének. Pechére mint kiderül egyedüliként próbálja meg végezni rendőri kötelességét, mert mindenki, beleértve a titkárnőket és a rendőrkapitányt is korrupt. A kövér recepciós nő már-már unottan adja meg a legújabb ártatlan személyazonosságát akire majd rákenhetik a gyilkosságokat. A meggyilkolt nők aztán az utolsó 30 !! percben felélednek, és megölnek számszerint 3 !! embert.

A történet maga is elég rossz, azonban a kivitelezés és úgy tulajdonképpen minden más is pocsék. A film egésze (kivéve persze a szabadban forgatott jeleneteket) egy raktárban játszódik, a boltok, a rendőrőrs és a raktár egy ugyanaz a raktár csak más díszlettel. Ezt csupán megemlítem, elvégre nem lehet minden rendezőnek pénze városrészeket kibérelni a forgatáshoz, de sajnos nagyon látszott. A verekedések olyan látványosan megjátszottak, amire nem tudnék példát mondani más filmekből.

A zombi hölgyekkel is komoly problémák vannak. Kezdve attól, hogy kisminkelve, egy darab kosz és gyűrődés nélkül kimásznak a földből, addig hogy beszélnek és flörtölnek, végül pedig beállnak rendőrnek.
A fenébe is, tulajdonképpen az egész film minden jelenetét felsorolhatnám mint negatívum, de inkább nem teszem. Összegzésként azt tanácsolom mindenkinek hogy távolról kerülje el a filmet. Horrorkedvelő társaságok azt gondolhatják, hogy egy ilyen rossz filmet még poén is lenne megnézni, de nem az. Én magam már edzett horrorfilm nézőnek vallom magam, láttam sok nagyon rossz filmet, ez mindegyiken túltesz.