Zombie Driftwood - 2.0

Egy 2010-es amerikai produkció, Karib-szigetek, nyár, zombik, tehát minden adott egy normális filmhez. Ennek ellenére a Zombie Driftwood csak egy újabb példány azon filmek közül, amiket időpocsékolás megnézni.

A történet nem halálraítélt, egy kis városrész kocsmáját ismerhetjük meg, ahova is betoppan négy bulizni vágyó fiatal és felpörgeti az unalmas kocsmáros napját. A nap nem átlagos, hiszen pont ekkor találták meg a néhány hete eltűnt nagy luxushajót a part mentén, de a legénység eltűnt. Az egész város a misztikus hajóról beszél, innentől kezdve pedig kitalálható hogy az eltűnt legénység bizony zombiként visszatér.

Idáig tart a film jó része, ugyanis innentől kezdve elkezdődik az agyroncsoló idióta poénáradat. Nagyon kevés az olyan film, ahol a készítőknek sikerült eltalálni a poén és a zombik optimális keverékét, ezek a próbálkozások olyannyira ritkák hogy egy kezemen meg tudnám számolni őket, sajnos esetünkben melléfogtak. Az összes érzelmi hatás amit kiváltott belőlem a film, szummázva egy fél mosolyra lenne elegendő, ami komoly kritika, hiszen az egész film az eltúlzott paródiajelenetek tárháza. Amint a zombik megérkeznek a szigetre, ostrom alá vetik a kocsmát, ahol eddigre már csupán 5 szereplőt találunk. Dan, a kiöregedett kopaszodó rocker kocsmáros, két vendége akik annyira jelentéktelenek hogy nem jegyeztem meg a nevüket, valamint a négy fiatalunk verőlegénye és barátnője. A kis csapat a zárt helyiségben kénytelen felderíteni hogy mi is történik odakint, ami azért is nehézkes mert a tévében szinte csak a zombik műsorait lehet látni...

...Várj, mi? Igen.

Amint a zombik megérkeztek a szigetre, elkezdték forgatni saját műsoraikat, ahol gügyögve feszegetnek olyan témákat, hogy a kormány miért ellenzi annyira a zombik jelenlétét, és hasonlók. A film egészen közel sodort ahhoz hogy agyfaszt kapjak az érdektelenségtől, mázlimra azonban csak 70 percet kellett kibírnom. A bő egy óra alatt megtudhatjuk többek között azt is, hogy a rendőrség fél beavatkozni a zombi incidensbe, mert valamilyen megfontolásból turistának tekintik őket, és ártana a sziget turizmusának ha nekiállnának kaszabolni őket. Erre legjobb hangulatomban is azt mondanám, hogy túlzásba vitték a poénkodást a készítők.
A zombik viselkedését mindenki el tudja képzelni a fent olvasható rövid kis elemzés után. Táncolnak, söröznek, időnként harapdálnak is, sajna nem eleget. A Zombie Driftwood produkciót mindenki messziről kerülje el, aki szeret jókat nevetni vagy éppen borzongani egy filmen. Teljesen mind1 a környezet vagy a hangulat, ez egy szar.