Woke up Dead 5.0

Vannak olyan pillanatok amikor az ember kifogy az ígéretes filmekből és csak a névtelen zsákbamacskák maradnak, ilyenkor nincs más alternatíva, ki kell bontani őket. A Woke up Dead-ről annyit tudtam hogy zombi témás vígjáték, de olyannyira nem kapott figyelmet hogy magyar feliratot se csináltak hozzá egyelőre. Nem túl jó előjelek...

Ha egy jó kis horrort szeretnénk látni akkor nagyon rossz választás, viszont ha egy idióta vígjátékra vágyunk, akkor azt kell mondanom hogy remek film. A film a zombik és a hivatali patkányok fúziója. Vért talán háromszor látunk a film során, ellenben sűrűn előfordulnak a jobbnál jobb helyzetkomikumok.
Adott szerencsétlen Drex, aki most áll munkába adatrögzítőként, az élete egy szar és ezzel maga is tisztában van. Ennek ellenére nem vágyik másra csak hogy élhesse megszokott sovány életét, de még ez sem adatik meg neki. Egyik napról a másikra furcsa, megmagyarázhatatlan dolgok történnek vele, kövér barátja pedig rávilágít, Drex zombivá változott. Eleinte nevetségesnek tűnik az ötlet, de ahogy veszik át sorra a tüneteket kizárnak minden más lehetőséget és a frissen hozzájuk csapódott csinos medikus Cassie sem tudja orvosilag megmagyarázni a dolgokat.

Drex nem a sztereotípiáknak megfelelő zombi, teljesen ura testének, gondolatainak, csupán nem kell lélegeznie, nem érez fájdalmat, nem tud meghalni és oda van az emberi agyért. A három fős csapat elkezdi kutatni mi okozhatja az egészet, közben nevetséges kalandokba keverednek, Drex kövér szemüveges világi cimborája pedig igyekszik mindent dokumentálni és kommentálni, ezzel biztosítva számunkra az agyroncsoló poénok kifogyhatatlan tárházát.

Mint vígjáték, nem találtam benne kivetni valót, talán a poénok a végére kicsit ellaposodtak és kezdtek fárasztóak lenni, de aki kedveli az ilyesféle humort annak mindenképpen ajánlott, akik viszont horrorra és félelemre vágynak azok skippeljék.