Undead 4.1

Hogy őszinte legyek, az Undead (Holtak városa) c. alkotást kicsit vegye érzelmekkel fejeztem be. Egyrészről a film során lenyomnak rajtunk egy végtelenül bugyuta történet, amihez hozzá kell tennem hogy egy horror-vígjáték-paródiához képest is erős, másrészt viszont kapunk jó adag belezést, darabolást, kidolgozott karaktereket, és jó kivitelezést.

A film egy jelentéktelen ausztrál kisvárosnál zajlik, ahol is egyik-pillanatról a másikra elszabadul a pokol, hullanak az emberek, néhány egészen eltérő karakter pedig összeverődik hogy átvészeljék ezt. Kapunk egy tipikus ausztrál farmert, aki emberfeletti módon bánik a fegyverekkel, egy nő testvérpárt, akik fasírtban vannak egy bizonyos szépségkirálynői cím miatt, egy pályakezdő bizonytalan, és egy mocskos szájú végtelenül ellenszenves rendőrt, valamint az egyik lány kedvesét.
A bő másfél óra alatt nyomon követjük ahogy a kis csapat megpróbál kiszabadulni a káoszból, töltényük, fegyverük korlátlan mennyiségben áll rendelkezésükre mint a James Bond filmekben, és ennek hála a legkülönbözőbb módon ölik meg az élőhalottakat. A film közben találtam néhány furcsa jelenetet amit nem tudtam hova tenni, szerencsémre végül összeállt a kép, az ufók is megérkeztek a kisvárosba.

És itt vissza is kanyarodunk a film legnagyobb betegségéhez, a bugyuta történethez. Bár lehet mondani hogy a film maga egy paródia, a történet pedig ennek megfelelően elborult, idióta, de véleményem szerint túl szabadra engedte fantáziáját a Spierig testvérpár. A film egészét nézve egy kerek egész zombis sztorit kaptunk volna, hogyha nincs beleerőltetve a sok baromság. Mindennek ellenére a filmben időnként élvezhető poénok vannak, és kellően sok vér, de sok félelemre ne számítson aki nekivetkőzik.