Severed - Halálos árnyak - 3.8

Eltöprengtetek már rajta milyen lenne egy zombi apokalipszis egy olyan erdőben ahol favágók dolgoznak? Én sem. A Severed aka Halálos árnyak c. csoda mintapéldája a tömegszámra gyártott zombis horrorfilmeknek. Sablon történet, ijesztgetés, butaságok és olyan rossz kivitelezés hogy az ember a film végén már azt kívánja, bár őt is szét tépnék a zombik, hogy ne kelljen tovább nézni ezt a szutykot.

Egy fakitermeléssel foglalkozó nagyvállalat genetikailag próbálja elérni hogy a fák gyorsabban és nagyobbra nőjenek. Ez persze balul sül el, egy baleset után az egyik favágó vérébe kerül a szer, és pillanatok alatt átalakul az erdő a zombik vágóhídjává. A túlélők egy csoportba verődnek, hogy megpróbálják átvészelni a nem átlagos munkanapot. Természetesen semmiféle segítség nem jön, mobiltelefon, rendőrség, mentők nem léteznek, csak a túlélők, a zombik és a láncfűrészek. Adott a vállalat vezetőjének a teljesen jellemtelen fia Tyler, a helyi keménykötésű fekete főnök Mac, a genetikai kutatásokat végző piponya Carter, a megszállott favédő Rita, valamint sok-sok kiegészítő senki akik majd szépen lassan elhullanak a film során. A helyszín mondhatni jónak, hiszen egy rakat favágó baltákkal és láncfűrészekkel egészen jó összetétel a zombik ellen, azonban itt valamilyen oknál fogva mindenki őrülten futni próbál, ahelyett hogy darabolna. Az egyetlen valamirevaló ölést is a hölgy túlélőnk követi el, miközben a kőkemény főnök zokog a háta mögött...

Amint feltűnnek a zombik, itt is elkezdődik a vad kamerarángás, megpróbálják félelmetesen feltüntetni a mutánsokat, de néhány jelenetnél nagyon jól látszik hogy ők valójában csak hörögnek és totyognak, lassan, körülményesen. Jelen filmre is igaz, hogy teljesen kivonja a félelmet a tudat, hogyha akarnák a túlélők elsétálhatnának a zombik mellett.

Igazság szerint, van a filmben mindenből egy kicsi, de nem több. Szürke karakterek, sablon történet, béna zombik, semmi gyilok, semmit nem veszít az ember ha kihagyja.