Plaga Zombie - 1.2

Számomra teljesen névtelen spanyol alkotás, ami meglepően jó értékelést kapott az imdb-n, és több egyén toplistájában is benne van a legjobb 10 zombifilmben. Miután megnéztem a filmet, komoly kétségeim támadtak ezeknek az embereknek az épelméjűségéről, és megmagyarázhatatlan számomra, hogyan lehet 5.6-os értékelése a legnagyobb filmes adatbázissal rendelkező weboldalon.

Bár a film nyilvánvalóan nagyon alacsony költségvetésből készült, meggyőződésem hogy néhány barátommal a nulláról, csupán kölcsönkért kamerákkal és kellékekkel színvonalasabb filmet tudnánk készíteni. Nagyzolásnak tűnhet, de így van. 
Egy valamilyen külvárosban, vagy legalábbis kisvárosban találjuk magunkat, ahol a semmiből elkezdődnek a megbetegedések. Meglepő módon mindenki lusta orvost hívni, ezért egyedül a John West diagnózisában bízhatnak, aki azonban semmi konkrétat nem tud megállapítani a betegekről. Elkezdődik a rohadás, sorvadás, aztán delikvenseink egyesével átvedlenek zombivá. Történik néhány haláleset, és egy pillanat erejéig felmerül hogy talán hívni kéne a rendőrséget. Áhh inkább mégse, minek. A filmre jellemző hogy mindenki irreálisan buta, teljesen valószerűtlen döntéseket hoznak, a párbeszédek fájdalmasan szarok, szerencsére nincs belőlük túl sok. Idővel már az is megfordult a fejemben hogy ez tulajdonképpen egy paródia, de végül is letettem róla mert egy kicsit is vicces rész sincs benne.
A zombik köpködnek, nyálkásak, veszélyesek, az a baj hogy emellett nevetgélnek, piálnak, karatéznak, sőt még pókereznek is. Ami ráadásként teljesen nézhetetlenné tette a filmet az a borzasztó gyenge kivitelezés. Igazság szerint lehetne itt remek történet, párbeszédek, darabolás, az embernek minden jelenetnél az jár a fejében hogy ez mekkora egy reménytelen szar. Egyetlen pozitívumként tudom megemlíteni, hogy a film csupán 69 perces.