Plaga Zombie 2 - Mutant Zone - 1.8

Van egy olyan rossz szokásom, hogyha a merevlemezre került egy film, legyen az bármilyen szar, addig nincs gyomrom letörölni amíg meg nem néztem. Ez a szokás vezetett ahhoz is hogy rászántam magam a PZ 2-re. Óriási közhely hogy a folytatás mindig rosszabb mint az első rész, esetünkben ez szerencsére lehetetlen lett volna, úgyhogy viszonylagos nyugalommal kezdhettem a 100 perces remekművet.

Amilyen pocsék volt az első rész mindenre fel voltam készülve, de szerencsémre a készítők kicsit összerázták magukat és egy fokkal jobban összetákolt "filmet" adtak ki a kezük közül. A történet pontosan ott folytatódik ahol az első véget ér, adott a kisváros, adott a zombi kór, és három túlélő. Na most a három túlélővel annyi a probléma hogy kettő közülük meghalt az előző részben, akik most váratlanul és mindenféle magyarázat nélkül feltámadnak. Itt van nekünk Bill, a 23 éves medikus és az agy a csapatban, Max, a finoman szólva is elmebeteg idióta, valamint John West, a kövér, testhezálló leopárdmintás pizsamában riszál az egész film alatt, ő egy egykori neves pankrátor, akinek a nagysága előtt a film több szereplője is meghajol. Igazság szerint felesleges lenne kitérnem a film hiányosságaira, vagy a hibákra, mert reggelig gépelhetnék.

Nyilvánvalóvá vált számomra, hogy itt egy paródiáról van szó, nem pedig vérbeli horrorról. Az a fajta gyengeség azonban öröklődött az első filmről, hogy egy darab vicces jelenet sincs a filmben, inkább fárasztó szar helyzetkomikumok. Felruházták a zombikat emberi tulajdonságokkal, karatéznak, nevetgélnek, mentségként szolgálhatna hogy a film régen készült, akkoriban talán még ezt viccesnek találták.
Összességében minden téren jobb a film mint elődje, de még mindig rettentően szar. Ha belegondolok hogy ez az alkotás egy évvel előzi meg a 28 days later-t, még inkább szembetűnik hogy nagyon mellé nyúltak akik leforgatták ezt a filmet.