Mulberry Street - 1.5


Az igazi névtelen senki, akire már én magam sem tudom hogyan bukkantam rá. Minimális elvárásokkal ültem neki a filmnek, remélve hogy látok néhány zombit, egy kis vért és egy jó történetet amivel a speciális effektek hiányát próbálják kompenzálni a készítők.

Sajnos a film így is csalódást keltően rosszra sikeredett. Az első fél órában elkezdődött kibontakozni valamilyen történet féle, amiben spanyol ajkú hősünk New York egyik igénytelen lakónegyedében várja veterán katona lányát. Egyesével megismerjük a lakókat, a ránézésre skandináv milf Kay-t, iskolakerülő fiát, az ezermester gondnokot és hősünk legjobb fekete bőrű barátját, aki állandó zöld köpenyében azt a hatást próbálja kelteni  hogy ő a telep királya. A kialakuló történet azonban elhal, a karakterek egyformák,  ott pedig végleg elvesztem amikor feltűnt a képernyőn az első magát halottnak tettető szuperzombi patkány, aki egy váratlan pillanatban feléled és megharapja áldozatát, az persze haladó idiótaként baszik elmenni kórházba miután a harapás rohasztani kezdi a kezét.

Kitör a járvány, elszabadul a pokol, a szürke manhattan-i délután horrorba csap át és tényleg látunk néhány ígéretes gyilokot. Hullanak az emberek, de a filmnek olyannyira nem sikerül átadni a hangulatot hogy a néző magasról szarik a filmre. Még arra is csak utólag kaptam fel a fejem, hogy főhősünk puszta kézzel megy ki rendet tenni a körletben, annak ellenére hogy egy perccel előtte mondta be a rádió hogy senki ne hagyja el otthonát. Amerika lévén azt várnánk hogy a veszély első jelére kint masírozik az utcán a katonaság, vagy legalább a nemzeti gárda, de ez nem így van. A kormány funkciója kimerül abban hogy teljesen haszontalan utasításokat ad a rádióban.

Zárásként pedig megkapjuk a legidegesítőbb jelenetet, amikor is egy pillanatra megpróbálják elhitetni velünk hogy egy zombiemberpatkány érzelmei felülkerekednek ösztönein. Bullshit.

Csokorba foglalva, érthető hogy a film nem lett felkapva. A történet semmi, a karakterek szűrkék, zombifilm gyerekbetegségek mindegyike megtalálható benne, ráadásul a zombik nem is zombik hanem zombipatkányemberek.