I am Omega - 3.1

A film egy Asylum produkció. Ezzel sokaknak mindent el is mondtam. A többiek számára; az Asylum egy filmeket gyártó valami, ami bizonyos körökben hírhedtnek számít. Van is erre oka, hiszen olyan produkciókkal hívta fel magára a figyelmet, mint a Titanic II, Battle of Los Angeles (Battle: Los Angeles koppintás), Paranormal Entity (Paranormal Activity koppintás), 100 million BC, Mega Piranha, Mega Shark vs Crocosaurus és hasonló szépségek. Azért is szeretjük különösen az Asylum-ot, mert permanensen minden filmnél hozza a borzasztó gagyi szar minőséget minden téren. Nos ez most sincs másképp.

Adott egy sablon történet, amiben szerepel egy világvége, egy vírus, egy magányos harcos, aki minden fegyvernemhez és a pusztakezes harchoz is ért, mindig jól dönt, és mindenkit megöl, valamint adott a törékeny nő, aki természetesen a vérében hordozza az ellenvírust. Mondanom sem kell semmit a történetről, már mindenki tud mindent.
Az utcán szaladgáló valamik nem zombik, mutánsos vírusos emberek, akik betöltik a boxzsák szerepét a filmben. Számtalan módon elhaláloznak, hol nunjakuval, hol puszta kézzel, hol gépfegyverrel darabolják szét őket, de mindegyikük közös tulajdonsága hogy nem ijesztő. Csupán zavaró tényező, mint a verekedős filmekben a maszkos akárkik, akik a főhős életét nehezítik. Ott van, él, de két pofon után már halott és teljesen nyilvánvaló hogy veszélytelen a főszereplőre.

A szereplők semmik, egyrészről összesen 6 embert látunk a film során, ebből 2 rögtön elhalálozik, ez még önmagában nem baj, de mindenki nagyon szürke és semmilyen. Elhaláloznak azt annyi. A főhös viszont igazi gladiátor, puszta kézzel üti a fertőző embereket, majd finálé gyanánt bekap három golyót egyik jóakarójától, de nem hogy meghalna, néhány óráig vergődik, alszik egyet, mivel orvosi segítséget nem kap, inkább betolja a nem induló autóját, üldözésbe kezd, majd puszta kézzel szétveri ellenfeleit egy ránézésre elég súlyos vascsővel. Mindezt alig lihegve. 3 golyóval a testében bazmeg? Asylum.