Dead Meat - 1.2

A halott hús nevű csodára az egyik torrent oldalon bukkantam rá, és miután megláttam az elfogadható imdb értékelést, neki is ültem a számomra teljesen ismeretlen filmnek. Utólag azt kell mondanom, méltán nem lett felkapva a film.

A végtelen ír vidékre csöppenünk, ahol hősnönk Helena és férje autózik a poros úton, amikor szembetalálják magukat a zombikkal. A történettel nincs is baj igazából, ennek ellenére a film ezer sebből vérzik. Alacsony költségvetés, miegymás, de azt mégis elvárná az ember hogy az élőhalottak élőhalottnak nézzenek ki, viszont ez itt nem igazán volt prioritás, a zombik többsége még csak ki sincs sminkelve, nem grimaszol, nem hörög, csak áll a horda közepén mint egy eltévedt turista. Ebből következően nem is félelmetesek. Számomra zavaró volt, hogy néha az első sorban állókról sem tudtam eldönteni hogy élő vagy halott.

A helyszín jó, 28 héttel később óta tudjuk, hogy milyen szarató is lehet egy elhagyatott farm, ellenben a totyogó céltalan halottak egyáltalán nem tűnnek vérszomjasnak, ha akarnák a főhőseink nyugodtan elsétálhatnának közöttük semmi perc alatt, emiatt a néző sem tudja igazán komolyan venni a jeleneteket. További jellemző hiba hogy minden szereplő irreálisan buta, úgy viselkednek mint akik életükben nem láttak horror filmet és önként sétálnak a saját halálukba.

Ami az utolsó szöget is beverte a filmbe, az abszurd jelenetek. Kezdve attól, hogy Helena kiporszívózza férje agyát a szemén keresztül addig, hogy a középkorú ír hurling játékos egy jól irányzott labdával kifekteti a kergemarhazombi tehenet...

...Igen. Leírva is szörnyű visszaolvasni, megnézni is ilyen volt. Szummázva, nem volt a film a történet megszületésekor azonnal halálra ítélve, de az alacsony költségvetés nagyon érezhető minden jelenetben, ettől a film teljesen élvezhetetlen.