Dance of the Dead - 5.1

A filmet egy ismerősöm ajánlotta, rögtön rávetettem magam, hiszen cím alapján még valamiféle George Romero film is lehetne, sajnos nem az. Egy apró információt is elhallgattak előlem, a film valójában vígjáték.

Ez nem jelentett különösebb gondot, mivel három perc után nyílvánvaló volt hogy a film nem egy vérfagyasztó horror, rögtön értelmet nyert a cím is, és ennek fényében már nem is volt annyira csábító. Egy átlagos amerikai középiskolában találjuk magunkat, a bál előtti napon, amikor is mindenki azon dolgozik hogy párt találjon magának az esti ünnepségre. A rossz előérzetek és a sablon ellenére a film nem is olyan borzasztó. A zombik időnként kellőképpen ijesztőek, van vér és darabolás bőven, mindez pedig a humor egy olyan elegyével keveredik ami élvezhetővé teszi a filmet. A megtaláljuk benne az átlagos tini karaktereket, a komolytalan Jimmy-t, aki az iskola salakja, barátnője a felelősségteljesebb barátra vágyó Lindsey, az iskola verőlegényét Kyle-t, valamint felvonul a láma sci-fi klub minden tagja és az idegbeteg tesi tanár. A kis csapat néhány plusz karakterrel egymásra talál a zűrzavarban és felfegyverkezik, hogy a kapu kulccsal együtt ötven kilogrammos főhös vezetésével megmentsék a várost.

Sajnos minden igyekezet ellenére a film nem több mint egy egyszerű kis horror-vígjáték, amit egy unalmas délutánon megnéz az ember, másnap pedig már semmire nem emlékszik belőle.